Site coolinaria.ro

Cum sa alegi pastele


Cum sa alegi pastele Daca te duci sa-ti cumperi paste, vei vedea ca exista o multime de sortimente si ca nu se rezuma totul la spaghete si macaroane. De fapt, exista o multime de variatati de forme si marimi, dar asta ridica urmatoarea intrebare, oare ce forma se potriveste carui sos?
Alegerea este a ta, dar unele combinatii sunt mai bune decat altele. Iata un ghid care sa te ajute sa faci cele mai bune alegeri.

1. Spaghettini
Subtiri si lungi, aceste paste sunt mai bune atunci cand sunt combinate cu un sos light si delicat, precum sunt cele bazate pe vin, ulei de masline, unt si ierburi. Astfel de ingrediente, precum ierburile sau usturoiul trebuie taiate foarte marunt pentru a nu fi prea puternice.

2. Spaghete
Sunt de marime medie sau lungi și sunt pastele cele mai folosite. Ele merg cu majoritatea sosurilor, dar cel mai bine este sa fie combinate cu sos pesto, de rosii, legume sau cu cele ce contin carne.

3. Tagliatelle
Plate si putin mai late decat spaghetele, aceste paste sunt perfecte pentru sosurile mai puternice, precum cele de fructe de mare, alfredo sau sosul ragu.

4. Penne
Aceste paste tubulare nu sunt umplute cu nimic si acest lucru le face perfecte in combinatie cu sosurile de branza, carne, legume sau de rosii. In plus, merg perfect cu o salata de paste rece ce contine carne, branza si legume taiate.

5. Macaroni si scoici
Desi sunt mai mici decat pennele, acestea paste merg perfect cu aceleasi tipuri de sosuri si retete. Ele pot fi folosite foarte usor si in supe.



6. Cannelloni
Aceste paste tubulare merg cel mai bine service cu spanac, ricotta sau diferite feluri de carne, precum puiul. Sosul perfect pentru ele este fie bechamel, fie cel de rosii.

7. Lasagna
Acest tip de paste mari si plate este perfect pentru atunci cand prepari un fel in straturi. Aproape orice sos ce contine carne este bun pentru acest tip de paste, dar nu uita de bechamel.

Autor:  Andreea Utza