Site coolinaria.ro

Ingrediente sanatoase pentru cerealele de dimineata


Ingrediente sanatoase pentru cerealele de dimineata Cerealele reprezinta cel mai comun si simplu mic dejun. Sunt rapide, delicioase si iti tin de foame pana la pranz. Totusi, te poti plictisi de ele, daca le mananci simple sau acelasi sortiment in fiecare zi. Iata cateva ingrediente sanatoase pe care le poti adauga, pentru a le da un gust nou si beneficii pentru organism.

1. Seminte de chia
E bine sa adaugi seminte de chiar in cerealele cu lapte sau iaurt. Ele au beneficii pentru sanatate. Sunt o sursa excelenta de acizi grasi omega-3, importanti pentru inima. Contin si fibre, necesare pentru sanatatea sistemului doigestiv, dar si calciu, pentru oase puternice si proteine pentru muschi sanatosi. Doza zilnica recomandata este de o lingura.

2. Alte tipuri de lapte
In locul laptelui obisnuit, experimenteaza si cu alte sortimente. De exemplu, incearca laptele de cocos organic. Este o sursa minunata de porasiu, magneziu, fosfor si vitamina-B, care-ti va da multa energie. Adauga-l in cereale sau intr-un smoothie.

3. Seminte de in
Semintele de in sunt foarte sanatoase pentru organism si au nenumarate beneficii. Ele nici macar nu au vreun gust, asa ca e foarte usor sa strecori 2-3 lingurite in cerealele cu lapte. Sunt bogate in acizi grasi omega-3 si echilibreaza nivelul zaharului din sange. Ele sunt importante pentru o inima sanatoasa, o piele frumoasa, par si unghii puternice.



4. Scortisoara
Scortisoara tine sub control nivelul zaharului din sange, ajuntand corpul sa metabolizeze glucoza mult mai usor. De asemenea, va adaua un gust placut si dulce in mancare, fara sa adauge si calorii. Presara putina scortisoara peste ovaz sau in iaurtul cu cereale.

5. Fructe de padurebr> Fie ca sunt proaspete sau congelate, frcutele de padure sunt o metoda excelenta de a-ti improspata orice bol cu cereale. In timpul iernii, alege-le pe cele congelate, deoarece fructele proaspete vor fi mai scumpe si nu la fel de bogate in nutrienti cum sunt cele culese vara. Pastreaza-le la indemana pentru a le adauga in cereale cu lapte sau iaurt.

Autor:  Andreea Utza