Site coolinaria.ro

8 lucruri pe care sa nu le faci niciodata in bucatarie


8 lucruri pe care sa nu le faci niciodata in bucatarie Bucataria are regulile ei. E important sa le cunosti pentru a te putea bucura de mancaruri delicioase, pregatite in siguranta. Iata care sunt cele opt lucruri pe care nu trebuie sa le faci niciodata in bucatarie.

1. Nu folosi manusi ude
Atunci cand vrei sa scoti o tava incinsa din cuptor, sau sa iei o oala de pe foc, foloseste intotdeauna manusi sau un prosop uscat. Caldura trece mult mai usor printr-un material ud, si risti sa fie mult prea fierbinte.

2. Nu incerca sa prinzi un cutit
Daca ti-a scapat cutitul din mana, lasa-l sa cada si abia apoi ridica-l. Nu incerca sa-l prinzi in cadere, caci te poti rani grav.

3. Nu pune faina sau amidon in lichide fierbinti
Vei obtine cocoloase foarte greu de desfacut. In schimb, adauga aceste ingrediente intr-un lichid rece si amesteca-le. Abia apoi, le poti pune in cel fierbinte.

4. Nu folosi ustensile de metal in tigaile de teflon
Aceste tigai sunt mai sensibile si, ca sa te poti bucura cat mai mult timp de ele, e important sa stii sa ai grija de ele. Nu folosi ustensile de metal, pentru ca vei strica suprafata tigaii.



5. Nu lasa vasele murdare pentru mult timp
Chiar daca nu le poti spala imediat ce ai terminat de mancat sau gatit, nu le lasa pana a doua zi. Te poti trezi cu mancare lipita de farfurie pe care iti e foarte greu sa o mai scoti. De asemenea, poti pata farfuriile si poti zgaria tigaile cand le vei freca cu ceva abraziv.

6. Nu uita sa te speli pe maini
Inainte, in timpul si dupa ce ai gatit. E important sa pastrezi o igiena impecabila atunci cand gatesti. In plus, trebuie sa-ti speli mainile dupa ce ai taiat ceapa sau dupa ce ai umblat cu ardei iuti. Astfel nu vei risca sa-ti bagi mana in ochi si sa suferi de usturimi.

7. Nu confunda praful de copt cu bicarbonatul de sodiu
Chiar daca par asemanatoare, ele functioneaza in mod diferit. Citeste cu atentie reteta pe care o prepari si nu incerca sa le schimbi intre ele.

8. Nu servi un fel de mancare inainte sa-l gusti
Inainte sa te lauzi invitatilor cu noua ta reteta, e foarte important sa o gusti. Aproape mereu ea va mai ava nevoie de putina sare sau de alte condimente.

Autor:  Andreea Utza