Site coolinaria.ro

Dieta si clisma pot sa ne redea sanatatea


Dieta si clisma pot sa ne redea sanatatea Detoxifierea organismului prin clisme de colon incepe sa devina din ce in ce mai populara de o bucata de vreme incoace si acest lucru nu e nicidecum un fapt negativ intrucat asemenea practica este cunoscuta omului de milenii dovedindu-se de-a lungul timpului ca foarte eficienta si la indemana oricui.

Prin clisme intestinul gros este curatat periodic de substantele depuse pe peretii sai care cu greu vor putea fi eliminate intr-un alt fel. Paraziti diversi, toxine si alti agenti daunatori pot fi astfel eliminati procedura in sine nefiind deloc dureroasa sau deosebit de complicata. Este o operatie esentiala si pentru sanatatea sistemului imunitar cunoscuta sub denumirea de hidroterapie a colonului.

Desi exista in prezent pe piata nenumarate medicamente cu efect laxativ si preparate naturiste pe baza de ierburi de preferat pentru clismele de detoxifiere va fi intotdeauna apa simpla acesta ramanand in continuare cel mai bun agent de filtrare si purificare a intestinului gros. Clismele se dovedesc utile si in cazul unor afectiuni ale sistemului digestiv precum balonari, constipatie, diaree si altele.

O curatare eficienta a intestinului gros se face prin irigarea acestuia cu apa pacientul sezand culcat pe un pat si folosindu-se un dispozitiv simplu prevazut cu furtun de unde prin forta gravitatiei apa se introduce in intestin. In cea de a doua faza apa impreuna cu acumularile mai vechi de pe traseul intestinului este eliminata curatind astfel colonul de toxine si alte impuritati care sedeau acolo poate si de ani buni de zile.

Prin aceasta practica functionarea colonului va fi efectiv imbunatatita ceea ce va duce la o mai buna activitate atat a sistemului digestiv cat si a celui imunitar. Desi exista temeri in randul populatiei ca repetarea la intervale prea dese a clismelor de colon ar putea avea efecte nocive asupra sanatatii totusi medicii recomanda sa se faca cel putin 3 clisme pe durata unui an intrucat ceea ce ne face mai sanatosi nu ne poate face deci rau.

Consultarea medicului de familie nu doar pentru a se gasi modalitati eficiente si igienice de realizare a unei detoxifieri prin hidratarea colonului cat si pentru sfaturi alimentare pentru viitor este puternic recomandata astfel disparand neincrederea in utilitatea clismelor si putandu-se lua masuri care sa imbunatateasca simtitor activitatea sistemului digestiv.

In anumite clinici medicale se foloseste si oxigen la operatia de curatare a colonului acesta avand rolul de ozonifica apa ucigandu-se cu mai mare usurinta germenii si agentii patogeni din intestin. In functie de cat de incarcat este colonul astfel de clisme cu oxigen, sub stricta supraveghere medicala, pot fi deosebit de utile, dar numai daca medicul va recomanda acest lucru.

Pentru cei care practica o dieta sanatoasa, saraca in carne si alte produse care incarca intestinul, detoxifierea prin hidratarea colonului poate fi facuta doar o data pe an, dar daca stiti ca mancati de obicei mai degraba nesanatos si fara a controla strict produsele introduse in dieta atunci nu ezitati sa apelati la aceste clisme utile macar de 3 ori pe an pentru a imbunatati activitatea sistemului dvs. digestiv si a permite sistemului imunitar sa aiba la indemana resurse utile ori de cate ori va fi nevoie.

Autor:  Lucia Mihailescu