Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu masline


Cum sa gatesti cu masline Maslinele se gasesc pe tot parcursul anului, iar varietatea este indeajuns de mare incat sa nu te plictisesti. Fie ca le pui pe pizza sau intr-un platou cu alte legume, ele nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Iata cateva sfaturi pentru a gati cu masline.

1. In sosul de paste
Daca nu ai pus niciodata masline in sosul pentru paste, atunci e timpul sa incerci. Dupa ce ai facut deja un sos delicios de rosii, imbunatateste-l cu cateva masline negre. Amesteca-l cu pastele, apoi pune cateva frunze de busuioc.

2. Bruschete crocante
Bruschetele sunt delicioase si reprezinta un aperitiv delicios sau o gustare rapida. Pentru niste bruschete de primavara, paseaza cateva masline negre alaturi de niste rosii cherry, apoi intinde pasta rezultata peste feliute de paine prajita, unse in prealabil cu usturoi. Adauga cateva feliute de ardei, stropeste cu ulei de masline si asezoneaza dupa gust.

3. Marinata
Maslinele pot fi adaugate intr-o marinata, pentru a capata un gust mai special. O marinata simpla se poate prepara din masline feliate, otet balsamic, ulei de masline, sare si piper dupa gust. O poti folosi pentru preparatele din pui sau legume.



4. Salata mediteraneana
O salata mediteraneana nu e la fel fara cateva masline savuroase. Pune cateva frunze de salata intr-un castron, alaturi de cubulete de feta si rosii. Adauga maslinele, stropeste totul cu un dressing usor, facut in casa, si serveste alaturi de o paine proaspata, precum focaccia.

5. Rosii umplute
Pentru un aperitiv delicios sau o garnitura mai speciala, poti prepara niste rosii umplute. Prepara o oala cu orez si las-o apoi la racit. Umple rosiile cu orez, usturoi, masline feliate, rosii, suc de lamaie si cateva dintre ierburile tale preferate. Poti incerca cu busuioc sau patrunjel.

6. O maioneza mai speciala
Daca te-ai plictisit de maioneza obisnuita, o poti readuce la viata cu cateva masline taiate marunt. Dupa ce ai pregatit-o deja, adauga maslinele si cativa stropi de suc de lamaie. Amesteca bine, apoi foloseste-o in sandwichuri, salate sau cu legume proaspete.

Autor:  Andreea Utza