Site coolinaria.ro

Cum sa-ti pastrezi bucataria organizata


Cum sa-ti pastrezi bucataria organizata Uneori pare ca dureaza o eternitate sa gasesti ingredientele de care ai nevoie pentru o prajitura, chiar daca stii ca le ai deja in casa. Asta pentru ca nu ti-ai organizat bucataria. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa pastrezi alimentele si ustensilele cat mai la indemana.

1. Foloseste recipiente cu capac
Ca sa scapi de multitudinea de pachete si pungi cu diferite alimente, mai bine foloseste niste recipiente din plastic, cu capac. Alege unele transparente, ca sa vezi ce se afla in interiorul lor, dar scrie si pe capacul acestora, cu un marker negru. Astfel, vei depozita mai usor faina, orezul, pesmetul, dar chiar si cerealele sau alte alimente de acest tip.

2. Borcanase pentru condimente
La fel ca in cazul alimentelor precum faina sau orezul, si condimentele si ierburile uscate pot fi pastrate in recipiente mai potrivite decat pungile in care le cumperi. Pentru acestea, alege niste borcane micute, pe care sa pui etichete sau sa scrii pe capac. Astfel, iti va fi mai usor sa gasesti busuiocul, patrunjelul sau cimbrul de care ai nevoie la mancare. Poti depozita si condimentele praf, precum curry sau scortisoara.

3. Suport pentru ustensile
Foloseste un suport cu carlige pentru a-ti tine ustensilele cat mai la indemana. Le poti pune pe peretele din fata ta, sau chiar pe interiorul unui dulap din bucatarie. Important este sa poti sa le pui pe toate si sa ajungi repede la ele, sa nu le mai uiti prin cine stie ce sertar.

4. Cutie pentru ingredientele mici
Pastreaza organizate pliculetele de praf de copt sau zahar vanilat intr-o cutiuta, care sa incapa intr-un sertar. Poti pune in ea toate ingredientele micute, cum ar fi sticlutele cu diverse esente, pentru prajituri.



5. Pune o tablita magnetica pe frigider
E bine sa ai o tablita magnetica sau macar un carnetel magnetic pe frigider. Astfel, atunci cand iti vei aduce aminte ca vrei sa cumperi ceva, il vei trece pe lista in acel moment. La fel, daca vreunul din membrii familiei isi doreste vreun aliment, il va trece pe lista, iar atunci cand veti pleca la cumparaturi veti sti exact ce va trebuie.

6. Fa-ti o mini trusa de prim ajutor
In bucatarie se pot intampla destul de multe accidente, din pacate. De la degete taiate pana la maini arse. Ca sa nu umbli prin toata casa dupa ce-ti trebuie, tine la indemana obiecte care ti-ar trebui in caz de ”urgenta”. Cateva bandaje, o sticluta cu spirt sau un spray pentru arsuri.

Autor:  Andreea Utza