Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru a avea grija de blenderul tau


Sfaturi pentru a avea grija de blenderul tau Blenderul iti vine ajutor oricand ai nevoie de el, fie ca-ti pregatesti un smoothie, un piure de fructe sau un suc. Ca sa-l pastrezi in forma maxima, trebuie sa stii sa ai grija de el. Iata cateva sfaturi care sa te ajute.

1. Asambleaza-l corect
Ai grija sa il asamblezi corect de fiecare data cand il folosesti. In cele mai multe cazuri, daca piesele nu sunt puse bine, blenderul nu va merge bine sau nu va merge deloc. Piesele care nu sunt fixate cum trebuie pot strica sau se pot chiar detasa de acesta.

2. Foloseste-l doar pentru alimentele potrivite
Fii precaut, in ciuda reclamelor care sustin ca blenderele pot fi folosite pentru orice alimente. E mai bine sa-l folosesti strict pentru ce a fost creat si sa nu incerci alte proiecte „creative”.

3. Taie ingredientele
Le poti taia in bucati mai mari, ca sa nu pierzi foarte mult timp, insa ai grija ca macar sa fie destul de mici incat sa aiba loc pe fundul blenderului. Cu cat sunt mai mici bucatile, cu atat se vor amesteca mai repede si mai usor.

4. Alege viteza potrivita
Majoritatea blenderelor au mai multe viteze, iar fiecare este facuta pentru un anumit timp de aliment. Citeste instructiunile cu atentie si invata pentru ce trebuie folosita fiecare viteza.



5. Nu incarca blenderul
Daca nu obtii rezultatele dorite, varsa o parte intr-un borcan si continua cu o cantitate mai mica. Sa umpli blenderul cu ingrediente e ca si cum ti-ai umple gura cu prea multa mancare, pe care ti-e imposibil sa o mesteci cum trebuie.

6. Foloseste destul lichid
Adauga destul lichid in compozitie. Un amestec uscat se va transforma intr-o pasta, care va ingreuna lamele blenderului. In functie de ce pregatesti, foloseste apa, lapte, suc de fructe sau supa.

Autor:  Andreea Utza