Site coolinaria.ro

Care e supa potrivita pentru tine?


Care e supa potrivita pentru tine? Supele proaspete sunt mult mai bune decat cele gata preparate din comert, deoarece, pe langa faptul ca cele din urma contin conservanti, vor avea si foarte mult zahar adaugat. Iata cateva dintre supele cele mai sanatoase pe care le poti manca, in functie de beneficiile lor pentru sanatate.

1. Rosii
Supa de rosii este favorita copiilor si este foarte buna si pentru adulti. Rosiile contin licopen, un antioxidanti excelent ce ajuta la protejarea inimii. Totusi, supa de rosii contine foarte multa smantana, care adauga niste calorii si grasimi care pot fi evitate. Desi copiii prefera varianta conservata, aceasta contine mult prea mult zahar si aditivi precum acidul citric. Cel mai bine ar fi sa prepari tu supa, la care poti adauga si cateva feluri de legume. O poti aroma cu putin busuioc.. Aceasta nu contine de obicei smantana si protejeaza impotriva cancerului si a altor boli.

2. Morcovi si coriandru
Morcovii sunt o sursa excelenta de beta-caroten si alti carotenoizi, care te vor proteja impotriva cancerului si cataractei. In plus acestia iti vor imbunatati sistemul imunitar. Coriandrul contine un nivel foarte ridicat de antioxidanti ce te vor apara impotriva cancerului si a problemelor cu tensiunea arteriala. Nucsoara este de obicei prezenta in retetele acestei supe. Aceasta este excelenta pentru cei ce au probleme de digestie sau cu toxinele din ficat. Totusi, aceste retete contin de multe ori si unt si smantana, ceea ce inseamna mai multe grasimi saturate.



3. Pui
Una din cele mai bune supe clasice.. Aceasta este mai buna atunci cand este facuta acasa. Evitati conservele deoarece sunt pline de aditivi si faina de grau. Aceste supe contin de obicei cartofi si smantana. De asemenea, mai contin doar un singur fel de legume si anume ceapa, deci nu exista prea multe beneficii. In acelasi timp, puiul contine proteine, ceea ce lipseste din majoritatea varietatilor de supe bazate pe legume.

4. Peste
Aceasta supa este una dintre cele mai sanatoase, deoarece are mai multe tipuri de peste, plus legume precum ceapa, morcovii, telina si patrunjel. Pestele este o sursa excelenta de proteine si este foarte bun pentru inima. De asemenea, retetele contin ulei de masline, acesta fiind o alternativa mult mai buna decat untul sau smantana.

Autor:  Andreea Utza