Site coolinaria.ro

Dieta cu rosii


Dieta cu rosii Dieta cu rosii poarta denumirea de On the Night Tomato Diet. Daca numele te induce in eroare, afla ca este vorba, de fapt, de consumarea rosiilor la cina. Deja pare mai simplu, nu-i asa? Iata care sunt principiile acestei diete si de ce te ajuta rosiile sa slabesti.

1. Rosii la cina
Daca vei manca mai multe rosii, iti va fi mai usor sa slabesti. Indiferent ca le vei manca crude, in salata sau le vei face supa, e important sa le consumi. Nu conteaza daca sunt proaspete sau la conserva. Daca nu ai prea mult timp de gatit, si sucul de rosii este potrivit pentru tine.

2. Exemple pentru a tine dieta
Iata cateva moduri in care poti mentine aceasta dieta. De exemplu, poti consuma 2 rosii mari pe zi, sau o conserva inteaga. Un alt mod este sa bei 350 de ml de suc de rosii. Cantitatile pot fi mai mari decat cele cu care te-ai obisnuit pana acum. Totusi, gandeste-te cat de multe calorii vei pierde, avand in vedere ca rosiile nu contin mai mult de aproximativ 30 de calorii.

3. Indicele glicemic
Chiar daca rosiile nu contin aproape deloc grasimi, e normal sa iti faci griji in privinta nivelului zaharului din sange. Ei bine, afla ca rosiile au un indice glicemic mic, deci nu prezinta niciun pericol.



4. Cum le integram
Ca sa nu te plictisesti de aceeasi salata sau supa, iata alte moduri creative prin care sa introduci rosiile in alimentatia ta. Mananca rosii feliate alaturi de o branza degresata, sau unge-le cu putin ulei de masline pentru o gustare rapida. De asemenea, le poti consuma si in paste, orez sau in alte mancaruri. Pentru acestea, poti folosi conserve de rosii. Te poti bucura de ele si la micul dejun, pe o felie de paine prajita, alaturi de ierburi aromate.

5. Combina-le cu alte alimente sanatoase si sport
Nicio dieta nu face minuni de una singura, asa ca nu te astepta ca dieta cu rosii sa te faca sa slabesti miraculos. Ideea principala este sa arzi mai putine calorii decat consumi. Asta inseamna ca va trebui sa consumi mai putin si sa faci mai multa miscare. Combina dieta cu rosii cu putin sport si o alimentatie sanatoasa si atunci chiar vei vedea rezultatele.

Autor:  Andreea Utza