Site coolinaria.ro

Substitute alimentare pentru scaderea in greutate


Substitute alimentare pentru scaderea in greutate Se poate scapa de kilogramele in plus si daca ne multumim doar sa inlocuim anumite alimente si ingrediente cu altele mai usoare fara a schimba cu mult gustul mancarii preferate de noi. Astfel putem atinge scaderi simtitoare in greutate fara a face mari eforturi si cu efecte dintre cele mai bune pentru sanatatea noastra.

1. Cartofii prajiti, chipsurile si alte gustari "usoare" incarcate de sare, carbohidrati nocivi si grasimi pot fi inlocuiti cu legume fierte si sosuri picante care sa ne satisfaca poftele culinare, dar care sa contina mai putina sare si grasimi.
2. Salatele merita mereu preparate doar cu ulei de masline si putem incerca sa renuntam definitv la alte uleiuri vegetale macar atunci cand ne preparam o salata.
3. Preparatele la cuptorul cu microunde ar trebui sa se reduca doar la popcorn si incalzirea ocazionala a unor sandviciuri, iar in rest e bine sa ne ferim cat mai mult de microunde.
4. Ovazul si alte cereale simple, netratate, ar trebui sa fie consumate mai des la micul dejun in opozitie cu mesele pline de grasimi, zahar si tot felul de E-uri alimentare.
5. Mancarea bogata in fibre este satioasa si poate inlocui cu succes mesele de carne. Astfel vom pierde si ceva kilograme si nici nu ne vom teme de afectiuni ale sistemului digestiv.
6. Ciupercile si produsele din soia sunt la fel de gustoase ca si felurile de mancare care contin carne daca stim sa le gatim cum trebuie.
7. Ori de cate ori va fi posibil putem inlocui orezul si zaharul obisnuit din retele alimentare cu orez brun si zahar brun, neprocesate, pentru ca sunt si mai sanatoase si ajuta si la scaderi simtitoare in greutate.
8. Usturoiul, ceapa, telina, varza si zarzavaturile proaspete sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca de la mesele noastre si acelasi lucru este valabil si pentru legumele boabe precum fasolea si mazarea.
9. Suplimentele alimentare precum spirulina si chlorella sunt foarte utile pentru scaderi insemnate in greutate pentru ca de multe ori vor reduce apetitul si vom putea astfel consuma portii zilnice mai mici.
10. Lactatele si branzeturile de la tarani sunt mai gustoase insa e bine sa le folosim doar ca ingrediente pentru retete si sa consumam mai des produse degresate si nu din cele cu continut mare de grasimi.

Autor:  Lucia Mihailescu