Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti


Sfaturi pentru mucenici muntenesti perfecti Indiferent daca sunt moldovenesti sau muntenesti, mucenicii sunt deliciosi. Cei muntenesti nu sunt greu de facut, mai ales ca acum ii cumparam din comert, iar tot ce mai avem de facut e sa-i fierbem si sa-i aromam. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa obtii niste mucenici perfecti.

1. Pune fiecare ingredient la timpul lui
Chiar daca e o reteta foarte simpla, e usor sa te grabesti si sa nu respecti ordinea. Intai, pune apa la fiert, apoi, dupa ce incepe sa clocoteasca, adauga zaharul si mirodeniile. Abia la sfarsit pune nuca macinata si mucenicii.

2. Nu te sfii cu aromele
Tocmai pentru ca nu au o reteta prea complexa, mucenicii muntenesti au nevoie sa fie cat mai aromati. Mirodeniile sunt esentiale in aceasta reteta, de aceea nu te sfii sa le folosesti. Foloseste esenta de rom, esenta de vanilie, coaja de lamaie si coaja de portocala. Una dintre cele mai importante ingrediente ale mucenicilor este scortisoara. Nu uita de nuca, deoarece si ea este foarte importanta.



3. Respecta proportiile
Ca sa nu-ti iasa o oala plina de mucenici fara zeama, sau una plina cu zeama si cu prea putini mucenici, respecta proportiile. Citeste cu atentie instructiunile de pe punga cu mucenici, acolo o sa gasesti, de obicei, indicatiile in aceasta privinta. Daca, de exemplu, faci vreo doua-trei pungi, dubleaza sau tripleaza cantitatea de apa.

4. Lasa-i destul la fiert
Lasa apa sa clocoteasca bine, nu te grabi sa o iei de pe foc doar ca sa-ti gusti mucenicii. Ei au nevoie sa fiarba bine, pentru a se umfla si a capata acea textura cu care suntem obisnuiti. Nici dupa ce ai inchis focul, nu te grabi sa-i mananci, mai lasa-i cat sa capete mai multa aroma. Cu siguranta va merita asteptarea.

5. Nu face abuz si nu face o cantitate prea mare
Chiar daca sunt deliciosi, nu trebuie sa faci abuz de mucenici. Totusi, ei contin destul de mult zahar. Consuma-i in cantitati micute. De asemenea, nu prepara o cantitate mult prea mare, mai ales daca nu sunteti multi membri ai familiei, care sa-i consume cat mai curand. Mai bine cumpara cateva pungi in plus, si, daca ti se va face iar pofta de ei peste 3-4 zile, mai pregateste o oala.

Autor:  Andreea Utza