Site coolinaria.ro

Reguli pentru un mic dejun sanatos


 Reguli pentru un mic dejun sanatos Toata lumea stie ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Indiferent daca vrei sa pierzi in greutate sau sa duci o viata mai sanatoasa, este necesar sa ai un mic dejun echilibrat. Daca pleci de acasa dupa ce ai baut doar o cafea, restul zilei te vei simti ca si cum nu mai ai niciun pic de energie. Acestea sunt greselile pe care trebuie sa le eviti si regulile unui mic dejun sanatos:

1. De ce este important?
Daca pleci de acasa fara sa fi luat micul dejun, iti vei afecta concetrarea si vei avea o stare proasta, deoarece nu vei avea nivelul necesar de glucoza pentru a hrani creierul.
De asemenea, trebuie sa te gandesti ca, pe timpul noptii, corpul tau a stat fara mancare timp de 8 ore. Un mic dejun echilibrat te poate ajuta sa iti iei doza necesara de vitamine si minerale pentru tot restul zilei.

2. Proteine
Cel mai bine este sa iti iei proteinele dimineata. Oamenii tind sa manance oua, mezeluri sau lapte la micul dejun. Aceste mancaruri sunt prea grele si nu te vor ajuta prea mult. Ar trebui sa iti inlocuiesti alimentele pe care le mananci dimineata cu unele vegetariene. O salata de fructe sau ceva ce contine nuci sunt perfecte pentru a-ti alimenta creierul cu energie pentru tot restul zilei.

3. Hidrateaza-te
Este esential ca in fiecare dimineata sa pleci de acasa foarte bine hidratat. Corpul tau va avea nevoie pentru a se curata de toxine. Poti combina mancarea cu un pahar de apa cu putin suc de lamaie.



4. Evita lactatele
In ultimul timp se pune accentul pe cercetarea efectelor negative ale laptelui, precum intoleranta, migrenele si acidifierea sangelui. Daca ai probleme respiratoare precum astm sau alergii ar fi mai bine sa le eviti cu totul. Poti inlocui lactatele cu lapte de soia.

5. Stai jos
Daca mananci repede, stomacul tau va avea de suferit. Nu este deloc sanatos. Trezeste-te mai devreme si ia un mic dejun calm, fara sa te grabesti sa mesteci. Acest lucru iti va ajuta corpul sa absoarba nutrientii mai bine. Incearca sa te relaxezi cu putina muzica, pentru a te calma.

Autor:  Andreea Utza