Site coolinaria.ro

Cuptorul cu microunde: aliatul tau


Cuptorul cu microunde: aliatul tau Gatitul la microunde inseamna mai mult decat sa pui alimentele in farfurie si sa apesi start. Cuptorul nu e doar pentru a reincalzi resturi sau pentru a fierbe apa, ci poate fi extrem de folositor pentru a face mancaruri rapide si sanatoase, daca este folosit cum trebuie. Iata cateva sfaturi pentru zilele in care vrei sa gatesti ceva la microunde.

1. Cum sa incalzesti mancarea
Felul in care pui mancarea pe farfurie afecteaza felul in care este incalzita in cuptorul cu microunde. In loc sa arunci totul in mijlocul farfuriei, ar trebui sa le asezi pe toate in cerc pe marginea farfuriei, lasand farfuria goala in centru.

2. Poti folosi plastic
Daca plasticul este etichetat ca fiind sigur pentru folosit in microunde, atunci este ok sa incalzesti mancarea in el. De asemenea, este recomandat sa lasi ceva spatiu intre mancare si folia de plastic, deci sa nu atinga alimentul in momentul gatirii.

3. Nu-l folosi mereu la putere maxima
Modul de putere maxima nu este pentru orice fel de alimente. In schimb, ar trebui sa te familiarizezi si cu celelalte moduri ale lui. Daca reduci puterea microundelui vei avea o metoda eficienta prin care sa faci mancare mai gustoasa.



4. Legume
Microundele este bun pentru legume, deoarece le incalzeste repede, iar vitaminele solubile in apa se vor pastra. Contactul lor cu apa este minimum, spre deosebire de atunci cand le fierbi pe aragaz, si pierzi o multime din aceste vitamine in apa clocotita.

5. Problemele care pot aparea
Atunci cand microundele incalzeste foarte greu sau face zgomote ciudate inseamna ca este momentul sa il inlocuiesti. Acesta nu este construit sa reziste la infinit.

Autor:  Andreea Utza