Site coolinaria.ro

5 smoothie-uri sanatoase de primavara


 5 smoothie-uri sanatoase de primavara Acum ca a trecut iarna, e timpul sa ne intoarcem la smoothie-urile racoritoare si delicioase, in locul bauturilor calde. Iata cateva combinatii delicioase si sanatoase, pe care trebuie sa le incerci primavara asta.

1. Smoothie verde de primavara
Vedeta acestui smoothie verde este spanacul. Nu te ingrijora, acesta nu are un gust puternic sau neplacut, iar in momentul in care il vei amesteca cu restul ingredientelor, vei si uita ca a fost acolo la inceput. Ai nevoie de lapte de migdale, un mar, o portocala, si, daca vrei, seminte de canepa. Pune si doua cuburi de gheata, daca vrei un smoothie foarte racoritor.

2. Smoothie cu afine si ovaz
Stii ca e bine sa ai mereu la congelator niste afine, puse din timpul verii sau chiar cumparate din supermarket. Daca ai un pachetel, atunci e timpul sa il folosesti. Adauga o ceasca de afine congelate in blender, alaturi de o ceasca de lapte de midgale, o jumatate de banana, un sfert de ceasca de fulgi de ovaz, cateva migdale crude si, eventual, indulceste cu putina stevie.



3. Smoothie cu unt de arahide si banane
Inlocuieste sandwich-ul cu unt de arahide si gem cu o varianta mult mai sanatoasa: un smoothie. Pentru acesta ai nevoie de o ceasca de lapte de migdale, doua linguri de unt de arahide, o banana si, eventual, cativa fulgi de ovaz, pentru a adauga mai multa textura. Pune si cateva cuburi de gheata, daca doresti.

4. Smoothie cu capsuni si cocos
Desi nu e inca sezonul lor, poate ai observat ca se gasesc destul de usor capsunile. Pentru acest smoothie delicios ai nevoie de lapte de cocos, o ceasca de capsuni proaspete, doua linguri de seminte de in si un iaurt grecesc. Poti folosi unul simplu, cum ar fi cel mai indicat, insa daca vrei ca bautura sa fie mai dulce, poti alege unul cu vanilie sau chiar cocos, daca gasesti la magazin. Indulceste cu putina stevie.

5. Smoothie cu menta
Menta este foarte racoritoare si excelenta pentru un smoothie de dimineata. Ai nevoie de un iaurt grecesc, un sfert de cana de menta proaspata, o ceasca de lapte de migdale si o ceasca de spanac proaspat. Poti adauga si 1-2 linguri de pudra de cacao, ii va da o aroma deosebita, insa nu te speria de culoarea pe care o va da smoothie-ului tau. Indulceste cu stevie sau sirop de artar.

Autor:  Andreea Utza