Site coolinaria.ro

Oua posate ca la carte


Oua posate ca la carte Ouale posate sunt simple de facut, delicioase si foarte sanatoase. Pot fi consumate in diverse feluri: simple sau cu diverse sosuri, cum ar fi cel de rosii sau hollandaise. Totusi, ele pot fi putin ciudate pentru incepatori, asa ca iata cum sa le pregatesti ca la carte.

1. Apa
Nu pune prea multa apa atunci cand le faci. Nu vrei ca oul tau sa aiba prea multa libertate atunci cand fierbe, deoarece poti risca sa se imprastie albusul. Nu asta iti doresti.

2. Fierberea
Fierberea trebuie sa fie gentila, altfel albusul va fi distrus. Ai grija sa fierbi mai intai apa inainte sa pui oul, dar, imediat dupa ce aceasta clocoteste, las-o putin sa se raceasca inainte sa pui oul, pentru a nu distruge albusul.

3. Putin otet
Otet sau chiar si lamaie. Acestea vor ajuta oul sa nu se mai imprastie atunci cand il spargi, asa ca pune o lingura sau doua in apa inainte sa pui oul.



4. Oua proaspete
Intotdeauna sa folosesti oua proaspete, altfel te vei trezi cu un mic dejun supa. Albusul nu se va fierbe foarte bine atunci cand folosesti un ou expirat.

5. Timpul
Daca pui oul in apa dupa metoda descrisa mai sus, atunci un timp de fierbere de patru minute este de preferat pentru un galbenus moale.

6. Vartej
Acesta este un sfat care nu le iese tuturor atunci cand incearca sa-l puna in practica, dar este bine de mentionat. Incearca sa amesteci putin apa inainte sa pui oul pentru a crea un mic vartej. Acest lucru va ajuta oul sa isi pastreze forma atunci cand intra in apa.  

Autor:  Andreea Utza