Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru sucurile facute in casa


Sfaturi pentru sucurile facute in casa Poti face un suc excelent si fara a folosi retete sofisticate. Cel mai important lucru de tinut minte este faptul ca sucurile si smoothie-urile sunt doua lucruri extrem de diferite, asa ca ele nu pot fi mereu facute cu aceleasi ingrediente. Sucurile sunt o chestiune de gusturi pana la urma, dar unele lucruri chiar nu merg impreuna.

1. Textura
Din moment ce textura nu este o problema in sucuri, decat in cazul in care ai facut ceva extrem de gresit, dozarea gustului este cea mai importanta parte a crearii unui suc delicios. Vei gasi intotdeauna balansul perfect doar prin experimentare, dar exista si cateva sfaturi pe care le poti urma.

2. Formula
Majoritatea sucurilor contin urmatoarele lucruri: ceva dulce, ceva acru, ceva de umplutura, ceva scos din pamant si condimente. Cu o formula ca aceasta, variatiile sunt nenumarate. Iata cateva ingrediente folositoare: Dulce: mere, pere, pepene, portocale, kiwi, mango, pere, struguri, ananas, fructe de padure.
Acru: lamai, lime
Verdeturi: spanac, salata, sfecla, rucola, seminte de mustar, broccoli.
Umplutura: pepeni, castraveti, telina, chimen, rosii
Condimente: busuioc, patrunjel, menta, coriandru, ardei iute (folositi cu prudenta).
Pamant: sfecla, morcovi, nap, pastarnac.



3. Combinatii
Combina doar lucrurile pe care le-ai manca impreuna. Majoritatea oamenilor se gandesc la un suc ca la ceva separat de un fel de mancare. Daca unele lucruri fac impreuna o salata excelenta, atunci sunt sanse foarte mari sa mearga si in suc.

4. Decojirea
In majoritatea cazurilor este indicat sa nu te atingi de coaja. Cateva exceptii pe care ar trebui intotdeauna sa le cojesti sunt: kiwi si citricele.

5. Culoarea
Felul in care arata mancarea va afecta felul in care ii vei percepe gustul. Ai grija sa faci ceva aspectuos pe care il vei putea savura fara nicio problema.

Autor:  Andreea Utza