Site coolinaria.ro

Beneficiile rodiei


Beneficiile rodiei Rodia este unul dintre cele mai sanatoase fructe de pe pamant. Ea contine o multime de componente benefice, nerivalizate de niciun alt aliment. Multe studii arata ca rodiile pot reduce riscul aparitiei oricarui fel de boli. Iata cateva beneficii ale acestora:

1. Nutrientii
Rodiile sunt pline de nutrienti. Desi coaja nu este comestibila, ceea ce ramane din rodie este extrem de sanatos. 150 de grame de rodii contin urmatoarele: sapte grame de fibre, trei grame de proteine, vitamina C, Vitamina K, acid folic si potasiu. De asemenea, rodia este foarte dulce, continand 24 de grame de zahar, ceea ce inseamna in jurul a 144 de calorii pe 100 de grame.

2. Puncicalginul
Acest antixoidant extrem de puternic este gasit in sucul de rodii. Acesta este atat de puternic incat s-a descoperit ca sucul de rodii este de 3 ori mai eficient decat vinul rosu sau ceaiul verde.

3. Anti inflamator
Inflamarile cronice duc la bolile de inima, cancer, diabet, obezitate si chiar si Alzheimer. Rodiile au un efect anti-inflamator foarte potent, datorita continutului foarte ridicat de antioxidanti.



4. Cancerul
Studiile au aratat ca rodiile ajuta in cazul cancerului de prostata si al celui de san. Acestea spun ca producerea de celule canceroase este incetinita de catre extractul de rodii. Desigur, aceste studii sunt limitate momentan si este nevoie de mai multa cercetare pentru a confirma ipotezele.

5. Tensiunea arteriala
Hipertensiunea este unul dintre motivele principale pentru accidentele vasculare cerebrale si infarct. Un studiu a aratat ca oamenii cu o presiune arteriala prea mare au beneficiat de o reducere a acesteia dupa ce au consumat 150 de ml de suc de rodii pe zi timp de doua saptamani.

6. Bacteriile
Componentele rodiilor pot ajuta in luptele impotriva microorganismelor daunatoare. De exemplu, un studiu a aratat ca rodiile sunt benefice impotriva unelor tipuri de bacterii, ceea ce poate duce la prevenirea bolilor precum gingivita sau paradontoza.

Autor:  Andreea Utza