Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru supa de pui


Sfaturi pentru supa de pui Supele sunt usor de facut, iar cu clasica supa de pui e destul de greu sa dai gres. Totusi, pana si ea are cateva reguli pe care, daca le vei respecta, vei obtine un pranz delicios si sanatos. Iata cateva sfaturi pentru supa de pui:

1. Sarea

O supa buna are mereu nevoie de sare. Daca esti intr-o situatie in care trebuie sa o eviti, afla ca ii vei simti lipsa din supa. Incearca sa folosesti inlocuitori cu un continut mic de sodiu, cubuletele cu gust de legume, create special pentru supe si mancaruri.

2. Gusta
Mereu trebuie sa gusti mancarea in timp ce o gatesti. Niciodata sa nu uiti de acest pas, mai ales atunci cand ai si musafiri. Pentru a-ti testa supa, foloseste o lingura de otel, nu lemn sau argint, deoarece acestea pot interfera cu gustul.

3. Racirea
Inainte sa bagi supa la frigider sau chiar congelator, e foarte important sa o lasi sa se raceasca, la temperatura camerei. Daca te grabesti, poti puna oala in chiuveta plina cu apa rece, eventual si cu gheata. Las-o fara capac, in timp ce o racesti.



4. Dimensiunea legumelor
Atunci cand tai legumele, gandeste-te la dimensiunea lingurilor tale. Imagineaza-ti ca mananci supa: cat de mari ai vrea sa fie bucatile? In functie de asta, decide cat de mici sau mari trebuie sa le tai. Chiar si legumele cu frunze, precum spanacul, trebuie sa fie taiate maruntel, pentru a putea fi consumate cu usurinta.

5. Pune legumele pe rand
Adauga intai legumele care se gatesc mai greu, cum ar fi morcovii. Cele care sunt gata mai repede, precum mazarea sau porumbul trebuie puse mai spre final, cand supa mai are cateva minute si e gata.

Autor:  Andreea Utza