Site coolinaria.ro

Cum gatim cu capere


Cum gatim cu capere Caperele sunt bobocii nedeschisi ai plantei de capere. Aceasta se gaseste, de obicei, in zona Marii Mediterane. Caperele au o aroma deosebita, greu de descris: usor picanta, dar si usor acrisoara. Ele pot fi folosite in multe mancaruri, printre care si acestea:

1. In salate
Caperele sunt potrivite pentru a fi puse in salate. Incearca-le in salatele cu ou sau in cele care contin si porumb. Merg bine alaturi de castraveti, ardei rosii si branza feta. Le poti folosi chiar si in salatele cu ton sau somon.

2. Pe pizza
Doua mancaruri extrem de versatile: pizza si caperele. Desigur ca merg bine impreuna. Data viitoare cand faci o pizza, nu uita sa adaugi si cateva capere.

3. In mancarurile cu maioneza
Caperele sunt perfecte in retetele ce contin maioneza: salatele cu peste, cartofi sau oricare altele ce contin acest fel de sos. De asemenea, pot fi folosite si alaturi de sosurile pe baza de mustar.



4. In paste
Pastele cu sos de rosii vor beneficia de pe urma aromei de capere. Adauga si putin ulei de masline, cimbru si maghiran, pentru un gust cu adevarat interesant.

5. Prajite
Pentru a le da o textura mai crocanta, le poti praji in putin ulei de masline. Apoi le poti folosi ca topping pentru salata sau manca pur si simplu, ca un snack.

6. In mancarurile cu carne
Caperele sunt potrivite si pentru mancarurile mai complexe, pe baza de carne. Adauga-le in retetele ce contin peste sau pui.

Autor:  Andreea Utza