Site coolinaria.ro

Moduri in care poti gati spanacul


Moduri in care poti gati spanacul Spanacul este bogat in vitamine si minerale, fiind si o sursa importanta de antioxidanti. El este un aliat de baza impotriva cancerului, actioneaza ca un antiinflamator si ajuta si in cazul problemelor cardiovasculare. Iata cateva moduri prin care il poti integra in dieta ta:

1. In smoothie-uri
Spanacul se potriveste in multe combinatii pentru smoothie-uri, asa ca este perfect la micul dejun. Incearca-l alaturi de mango, fructe de padure, ananas sau portocale. Ca sa faci o bautura mai consistenta, poti folosi avocado, lapte de cocos sau soia, iaurt si chiar un pumn de nuci. Ai atat de multe optiuni!

2. Salata
Evident, spanacul poate fi consumat in salate. Cateva frunze de baby spanac merg foarte bine alaturi de alte tipuri de legume cu frunze. Amesteca-le cu nuci si fructe. Spanacul nu numai ca adauga mai multi nutrienti, dar da si o aroma mai deosebita.

3. Fiert
Daca vei fierbe spanacul chiar si pentru un minut, ii vei maximiza beneficiile pentru sanatate. In plus, iti va fi usor sa il transformi in piure. Apoi, nu mai trebuie decat sa-i adaugi putin unt sau smanatana si sa te bucuri de el. Tot sub forma de piure, el poate fi adaugat in paste, peste cartofi sau in alte mancaruri. Nu uita sa-l pui si in sosul de rosii, e o combinatie excelenta.



4. Prajit
Prajirea este cea mai simpla metoda prin care poti sa prepari orice leguma, iar spanacul nu face exceptie. Adauga-l alaturi de alte legume, pentru un stir-fry rapid sau incearca retete mai complexe.

5. In curry
Retetele cu specific indian sunt delicioase si pline de arome deosebite. Data viitoare cand incerci un curry, amesteca si putin spanac in acesta. Il poti folosi si in combinatie cu linte sau orez brun, pentru a pregati o masa vegana, plina de nutrienti si proteine.

Autor:  Andreea Utza