Site coolinaria.ro

5 moduri in care salatele iti distrug silueta


5 moduri in care salatele iti distrug silueta Atunci cand te gandesti la mancaruri pentru slabit, automat ajungi la salate. Asta nu e ceva rau, insa o salata nu inseamna intotdeauna o mancare light. Daca o umpli de toppinguri si sosuri grele, s-ar putea sa ajunga sa aiba mai multe calorii decat un hamburger. Afla cum o simpla salata iti poate da peste cap dieta:

1. Contine snitel de pui
Ti-ai pregatit o salata perfecta, apoi adaugi bucatele de snitel de pui. Tocmai ai adus-o la nivelul unui cheeseburger. In locul snitelelor, alege gratarul. Vei taia cel putin 100 de calorii din salata, dar si vreo 20 de grame de grasime. Daca te temi ca salata nu va mai avea gust, poti marina carnea inainte sa o adaugi. Foloseste un amestec de zeama de citrice, ierburi si condimente.

2. Fructele uscate
Fructele uscate adauga gust si textura unei salate, insa daca faci abuz, o transformi intr-un desert. Merisoarele uscate pot parea sanatoase, insa gandeste-te ca o treime de ceasca contine aproximativ 130 de calorii si peste 30 de grame de carbohidrati. Asta inseamna mai mult decat doua felii de paine alba. Daca simti nevoia de ceva dulce in salata, alege bucatile de fructe proaspete, cum ar fi merele.

3. Dressingul
Desi este ultimul pas al unei salate, dressingul este cel care o poate ruina complet. Adauga unul pe baza de maioneza si ai crescut enorm numarul de calorii consumate. Inlocuieste sosurile grele cu uleiul de masline si otetul. Sunt mult mai sanatoase si mai usoare, nici nu vei simti lipsa maionezei.



4. Prea multa branza
Branza este delicioasa in salate, nu degeaba este nelipsita din salata greceasca. Ea adauga gust, textura, proteine si calciu. Insa, majoritatea branzeturilor sunt bogate in grasimi saturate. Incearca sa nu faci abuz de ele, pune o cantitate mai mica, insa foloseste o branza de calitate. Una aromata este mai buna decat una fara niciun gust, (precum cea de pizza), pentru ca nu va fi nevoie de prea multa.

5. Adaugi multe crutoane
Chiar daca crutoanele sunt delicioase si ti se pare ca iti vor completa perfect salata, e bine sa te lipsesti de ele pe cat posibil. Ele nu fac decat sa adauge calorii goale in salata. Mai bine foloseste migdale sau seminte. Vor fi mai bogate in calorii, dar mult mai sanatoase pentru organismul tau.

Autor:  Andreea Utza