Site coolinaria.ro

De ce sa alegi berea artizanala


De ce sa alegi berea artizanala Berea artizanala este facuta cu pasiune pentru retetele traditionale, tocmai de aceea are un gust deosebit. Aceasta se deosebeste de cea cumparata din supermarket din multe privinte. Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incerci berea artizanala.

1. Are un gust mai bun
Dupa cum am spus, producatorii de bere artizanala tind sa se foloseasca de retetele vechi. Asta inseamna ca se depune mai mult efort atunci cand este facuta si ca, automat, are un gust mai bun. Deoarece ea se face in cantitati mai mici decat cea obisnuita, se pune accentul pe calitate, nu pe cantitate.

2. Mai putine drumuri la toaleta
Atunci cand bei bere artizanala nu vei mai simti nevoia sa mergi la toaleta atat de des. Berea obisnuita te obliga sa faci asta deoarece este plina de apa. O bere artizanala este mult mai concentrata. Ti-ar trebui vreo 4-5 beri obisnuite ca sa o egalezi.

3. Este mai sanatoasa
Berea artizanala are mai multe beneficii pentru sanatate decat cea de la supermarket. Studiile au demonstrat ca poate fi mai sanatoasa chiar si decat vinul rosu. Este bogata in vitamina B, antioxidanti si este cea mai buna sursa de silicon.



4. Ai de unde sa alegi
Ai foarte multe optiuni in ceea ce priveste berea artizanala. Poti gasi foarte multe sortimente, facute dupa traditia zonei in care te afli. Deci, cand vizitezi un oras nou, nu uita sa incerci si o bere locala, sigur nu vei fi dezamagit.

5. Platesti mai putin
Atunci cand iesi cu prietenii, poti ajunge sa cheltuiesti destul de multi bani pentru bere, asta pentru ca nu vei consuma doar una. Si asa, ajungi sa bei 4-5 beri fara niciun gust. In locul acestora, alege berea artizanala. Nu doar ca va fi mai buna, dar vei economisi bani, deoarece nu vei mai simti nevoia sa cumperi atat de multe.

6. Consumi mai putine calorii
Berea artizanala are mai multe calorii decat cea obisnuita, insa, vei consuma mai putina. Deoarece berea normala nu este atat de tare, poti ajunge sa consumi pana la 650 de calorii, din cateva sticle. Asta e destul de mult. Pe de alta parte, deoarece berea artizanala are un gust mai complet, vei bea mult mai putina si nu vei dauna siluetei.

Autor:  Andreea Utza