Site coolinaria.ro

Top 5 umpluturi pentru clatite


Top 5 umpluturi pentru clatite Clatitele sunt un desert rapid si delicios. Le poti manca cu diverse umpluturi, de la crema de ciocolata, fructe proaspete, gemuri pana la sosuri complicate. Iata un top al celor mai delicioase umpluturi pentru clatite.

1. Ciocolata, unt de arahide si banane
Crema de ciocolata este o umplutura destul de populara pentru clatite, iubita in special de cei mici, dar si de consumatorii inraiti de ciocolata. Pentru a imbunatati putin reteta, combina aceasta crema de ciocolata cu putin unt de arahide si felii de banana proaspata. Nu pune mult unt de arahide, deoarece acesta are multe calorii. Nu vrei sa faci desertul si mai greu decat este deja.

2. Caramel sarat si covrigei
O combinatie care ti se poate parea ciudata, dar nu o da la o parte pana nu o incerci. Caramelul sarat are un gust deosebit si foarte bun. Acesta merge foarte bine peste clatite, alaturi de cativa covrigei. De asemenea, poti servi si putina inghetata de vanilie, alaturi.

3. Fructe proaspete si sosuri
Nu exista o regula pentru umplut clatite, asta inseamna ca poti experimenta cu ce ingrediente vrei. De exemplu, pentru o clatita putin mai sanatoasa, inlocuieste ciocolata sau gemul cu fructe proaspete. Poti folosi felii de portocale sau mandarine, ananas, capsuni... aproape orice fruct iti place. Daca vrei sa fie putin mai dulce, poti turna niste sos de caramel sau vanilie.



4. Cu afine
Clatitele cu afine sunt delicioase, de aceea merita sa fie mentionate separat. Fie ca folosesti gem de afine, afine proaspete sau chiar pe ambele, aceasta combinatie este una care trebuie incercata. De asemenea, afinele pot fi amestecate chiar si in aluatul pentru clatite, pentru a obtine clatite cu afine deja incorporate. Combina-le cu miere, sirop de artar sau cu un sos de iaurt.

5. Cu legume
Cine a spus ca o clatita trebuie sa fie neaparat dulce? Ele pot fi consumate la micul dejun sau chiar la pranz, nu neaparat ca desert. Pentru asta, nu trebuie decat sa nu le mai faci dulci. Apoi, le poti umple cu diverse legume si branzeturi. La pranz, poti incerca o combinatie de clatite umplute cu ciuperci si spana, alaturi de un sos de smantana.

Autor:  Andreea Utza