Site coolinaria.ro

Ce poti face cu gemurile?


Ce poti face cu gemurile? Ai cam exagerat vara trecuta cu gemurile, iar acum inca ai camara plina de ele si nu stii cum sa le folosesti? Ei bine, afla ca le poti consuma si altfel, nu doar pe paine prajita sau in clatite. Iata cateva idei.

1. Mini tarte
In loc sa faci mini tarte cu diverse creme, foloseste-ti gemurile pentru a le umple. Vor fi mult mai delicioase, usor de facut si chiar mai sanatoase decat orice praf de facut crema, cumparat din supermarket.

2. In gris
Grisul cu lapte poate beneficia de pe urma catorva lingurite de gem. Bucura-te de acest desert simplu, al copilariei.

3. In ovaz
Ovazul cu lapte este foarte bun pentru micul dejun, mai ales daca-l lasi peste noapte, la inmuiat. Ca sa nu-l consumi mereu la fel si sa te plictisesti de el, combina-l cu diferite gemuri.



4. Cu iaurt si muesli
Data viitoare cand mananci iaurt cu muesli, incearca sa pui si 1-2 lingurite de gem de afine. Acesta merge foarte bine cu iaurtul, iar micul tau dejun va fi mai delicious.

5. In prajituri
Exista o multime de prajituri care pot fi facute cu gemuri de fructe. Fie ca alegi una cu gem de caise, capsuni sau fructe de padure, rezultatul sigur nu te va dezamagi. 6. Cu un platou de branzeturi
Gemurile si branzeturile merg foarte bine impreuna. Gemurile de capsuni, curmale sau portocale rosii sunt printre preferate.

7. Intr-un cocktail
Surprinde-ti oaspetii cu o combinatie inedita de bauturi alcoolice cu gemuri facute in casa. Gemul de afine este cel mai potrivit pentru astfel de bauturi.

Autor:  Andreea Utza