Site coolinaria.ro

Totul despre biscuitii digestivi


Totul despre biscuitii digestivi Probabil i-ai vazut prin supermarketuri, poate i-ai si incercat de cateva ori. Dar te-ai intrebat vreodata ce inseamna, de fapt, biscuiti digestivi si cu ce sunt ei diferiti fata de cei obisnuiti? Iata cateva informatii despre acestia.

1. Au fost inventati pentru a ajuta digestia
Biscuitii digestive sunt semi-dulci si au aparut prima data in Anglia, in anul 1839. Acestia au fost inventati de doi doctori scotieni, pentru a ajuta persoanele cu probleme digestive. Termenul de “digestivi” a derivat din idea ca ei ar avea proprietati antiacide, datorita bicarbonatului de sodium. Totusi, dupa coacere, acesta are efecte neglijabile asupra productiei de acid.

2. Valoare nutritionala
In general, un biscuite contine in jur de 1.1 grame de proteine, 9.4 grame de carbohidrati, 3.2 grame de grasime, 0.5 grame de fibre, 2.5 grame de zahar si 90 mg de sodium. Biscuitii digestive nu sunt tocmai o sursa bogata de proteine sau fibre. Totusi, o portie de 100 de grame contine in jur de 20 de grame de grasime (30% din doza zilnica recomandata) si aproape 500 de calorii. Chiar daca ambalajul spune ca ei au un oarecare beneficiu pentru digestive, pentru organism nu aduc vreo valoare nutritionala impotranta.

3. Cereale integrale
In functie de brandul pe care il alegi, poti consuma biscuiti digestivi facuti din faina integrala. Oamenii care mananca cereal integrale isi mentin mai usor silueta si nu-si fac atat de multe probleme in privinta kilogramelor in plus. In plus, acestea ajuta la scaderea riscului bolilor de inima. Cerealele integrale iti pot scadea si riscul de a face diabet.



4. Sodiu
O portie de doi biscuiti poate contine 160 mg de sodiu. Asta nu e tocmai rau, nu sunt un aliment foarte bogat in sodium. Totusi, ai grija la cantitatea pe care o consumi, deoarece un aport ridicat de sodium poate duce la tensiune crescuta, boli de inima si ficat. O dieta sanatoasa presupune mai putin de 2,300 mg de sodium pe zi.

5. Cum se consuma
Biscuitii digestivi se mananca, in general, alaturi de un ceai sau o cafea. Poti inmuia biscuitii in lichid si manca imediat, deoarece acestia se dezintegreaza rapid atunci cand sunt uzi. Biscuitii digestive sunt in top 10 al celor mai buni biscuit pentru inmuiat in ceai, in Anglia. De asemenea, ei sunt folositi in prajituri, pentru cheesecake sau alte deserturi ce au nevoie de o baza usoara, fara a fi pusa la cuptor.

Autor:  Andreea Utza