Site coolinaria.ro

Cum sa slabesti cu pere


Cum sa slabesti cu pere Ni s-a spus inca de mici ca un mar pe zi ne va ajuta sa nu avem nevoie de doctor. Totusi, noile studii arata ca perele ar fi cele in stare sa faca asta. Oamenii care mananca pere au un risc de obezitate cu 35% mai scazut decat restul. De asemenea, aceleasi studii au aratat ca acest consum de pere este asociat cu o dieta mai buna din punct de vedere calitativ.

1. Fibre
Perele sunt o sursa foarte buna de fibre si vitamina C. O singura para de marime medie contine aproximativ 24% din zilnicul necesar de fibre. Asta inseamna ca te va ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp. Alege o para ca gustare de dupa amiaza, iar silueta iti va multumi.

2. Nutrienti
Daca mananci o para pe zi, aceasta va avea un efect pozitiv asupra nutrientilor din corpul tau. Acest fruct are un procentaj mare de magneziu si potasiu. Indiferent de dieta pe care o urmezi, e important sa nu uiti sa-ti iei vitaminele si mineralele. Perele te vor scapa de aceasta grija.

3. Acizi
Studiile arata ca oamenii care consuma pere proaspete vor avea, per total, un consum mai mic de acizi grasi monosaturati, acizi grasi saturati si zahar adaugat. Acest lucru este foarte important pentru o dieta reusita.



4. Boli
Pe langa faptul ca perele te ajuta in lupta cu kilogramele in plus, ele sunt aliati importanti si in cazul altor boli. De exemplu, oamenii care mananca multe fructe au un risc redus de a dezvolta boli cronice.

5. Radicali liberi
Continutul mare de vitamina C si vitamina K vor avea un efect antixoidant care va proteja celulele tale impotriva radicalilor liberi. O para contine 11 procente din doza zilnica recomandata de vitamina C.

Autor:  Andreea Utza