Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu marar


Cum sa gatesti cu marar Odata cu incalzirea vremii, e normal sa vrei sa incepi sa mananci alimente cat mai usoare. Totusi, pentru ca acestea sa aiba un gust placut, e nevoie de condimente si ierburi proaspete. Mararul are un gust bun si imbunatateste foarte multe feluri de mancare. Iata cum poti sa-l folosesti in preparatele tale.

1. Cum sa-l alegi
Alege mararul cu frunzulite verzi, al caror miros il poti distinge usor. Atunci cand ajungi acasa, infasoara-l intr-un prosop umed sau pune coditele intr-un vas cu apa, apoi la frigider. Inainte sa-l folosesti la gatit, spala-l bine si tamponeaza-l cu un prosop. De asemenea, poti pune marar in formele de gheata pentru congelator, si-l poti folosi in supe sau mancaruri.

2. In iaurt
Mararul are foarte multe proprietati benefice pentru corpul tau. El a fost folosit de sute de ani in bucatarie dar si in farmacie. El imbunatateste sanatatea intestinelor si neutralizeaza carcinogenii. Iaurtul degresat cu putin marar este minunat pentru organism, in special pentru stomac.

3. Cat mai proaspat
E bine sa folosesti marar cat mai proaspat. Nu cumpara prea mult deodata, e mai bine sa faci mai multe drumuri la piata in timpul saptamanii, decat sa gatesti cu marar stricat. Taie-l doar cand urmeaza sa-l folosesti la gatit si adauga-l spre final, pentru a-i pastra beneficiile dar si aroma.



4. In sosuri si paste
Mararul merge foarte bine in sosuri si paste, dar trebuie adaugat abia spre final, cand ai luat mancarea de pe foc. Este foarte bun si in sosurile reci, precum cele cu mustar. De asemenea, poate fi folosit pentru a-i da un gust deosebit somonului.

5. Salate
Mararul adauga o nota de eleganta oricarei salate, dar in special celor care contin oua fierte. De asemenea, poti prepara un sos vegetal minunat, daca vei amesteca in blender putin tofu, ceapa, o linfurita de capere, mustar, ulei de masline si, desigur, marar.

Autor:  Andreea Utza