Site coolinaria.ro

Alegeri gresite pentru micul dejun


Alegeri gresite pentru micul dejun Ai auzit constant faptul ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Si exista un motiv bine intemeiat pentru a spune asta. Studiile au aratat ca daca iti incepi ziua cu un mic dejun sanatos atunci vei putea sa slabesti mai repede. Cheia unui astfel de mic dejun este consumul de carbohidrati, proteine, lactate degresate si fructe proaspete. Iata o lista cu ce sa nu mananci niciodata dimineata.

1. Sandwich cu crema de branza
Daca iti cumperi de la supermarket un sandwich sau un bagel cu crema de branza, afla ca nu faci tocmai cea mai buna alegere. Cel mai probabil vei primi o chifla din paine alba si crema de branza plina de grasimi si calorii. Mai bine fa-ti singur acasa un toast cu putina crema de branza, aleasa de tine.

2. Cereale de la supermarket
Aceste cereale cu care toti suntem familiari sunt facute pentru a stavili pofta de dulce a celor mici. Majoritatea sunt pline de zahar si nu iti vor tine prea mult de foame. In plus, cantitatea recomandata a portiei nu va fi niciodata de ajuns. De obicei fiecare consuma de doua sau trei ori mai mult de atat, ceea ce inseamna un mic dejun preponderent din zahar.

3. Smoothie
Te-ai intrebat vreodata de ce aceste smoothieuri facute la micul dejun sunt atat de dulci? Pai, in primul rand, pentru ca sunt pline de zahar. Majoritatea varietatilor cumparate din supermarket sunt pline de lapte nedegresat sau, mai rau, chiar si frisca sau inghetata, asa ca este mai mult un shake decat un smoothie. Cel mai bine ar fi daca ai putea sa iti faci tu unul acasa, cu lapte degresat sau iaurt grecesc.



4. Dulciuri
Daca micul dejun favorit este o gogoasa cu zahar sau un pachet de biscuiti cu ciocolata, atunci ar fi cazul sa renunti cat mai repede la acest obicei. ¬¬¬¬Un astfel de mic dejun nu iti va fi niciodata de ajuns si vei manca mult mai mult pe parcursul zilei. In plus, vei consuma o cantitate mare de zahar, grasimi si calorii.

5. Batoane de cereale
Batoanele de cereale pot parea o alegere inteligenta, insa nu e deloc asa. Ele nu contin ingrediente sanatoase sau bune pentru slabit, deoarece majoritatea sunt bogate in zahar, fie adaugat, fie provenit din fructele confiate. Mai bine prepara-ti un mix de cereale acasa, din fulgi de ovaz, cateva nuci crude, putina miere si scortisoara.

Autor:  Andreea Utza