Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu ierburile primaverii


Cum sa gatesti cu ierburile primaverii Daca iti place sa cresti plante pe veranda sau in gradina, acest sezon este plin de ierburi populare, pe care le poti creste fara efort, in timp ce adaugi si culoare casei, gradinii, dar si retetelor tale. Iata cateva feluri gustoase si unice in care sa gatesti cu astfel de ierburi.

1. Lavanda
Lavanda nu este folosita doar pentru produsele de aromaterapie. Aceasta floare frumos mirositoare este comestibila si este extraordinar de versatila in bucatarie. Daca nu le cresti singura, acestea se gasesc in majoritatea pietelor si pot fi folosite proaspete sau uscate. Adauga lavanda proaspata salatelor tale sau fa zahar de lavanda prin amestecarea acestei plante cu niste zahar. Lavanda isi va intensifica gustul cand este uscata asa ca foloseste-o cu atentie.

2. Cimbru
Cimbrul are un gust unic, care poate fi folosit intr-o multime de mancaruri. Cand este proaspat poate fi pus in sosuri sau dressinguri, adaugat unor salate, sau chiar presarat deasupra cartofilor si ca garnitura pentru peste.

3. Patrunjelul
Cea mai renumita dintre ierburile aromate. Acesta este folosit intreg pentru decorarea farfuriilor in restaurante si poate fi mancat pentru a imbunatati digestia si pentru a improspata respiratia. Patrunjelul este folosit in sosul pesto, este extrem de gustos in supe si poate fi adaugat la sosuri sau salate.



4. Busuioc
Cand vine vorba de busuioc, cel proaspat este cel mai bun. Acesta poate fi folsosit in ceaiuri, ca inlocuitor al mentei in cocktailuri, adaugat in salate sau transformat in pesto. Este de asemenea folosit in supe.

5. Menta
Menta este una dintre acele ierburi care iti vor domina gradina daca o lasi. Partea buna este ca aceasta planta este foarte folosita in mancaruri. Adauga menta in cocktailuri sau toac-o si adaug-o in salate, sos salsa sau alte deserturi care au nevoie de ea.

Autor:  Andreea Utza