Site coolinaria.ro

Gateste cu capsuni


Gateste cu capsuni Atunci cand ai o caserola plina de capsuni, primul instinct e sa le mananci asa cum sunt. Totusi, exista multe retete delicioase pe care le poti prepara cu ele. Ar fi pacat sa nu te delectezi din cand in cand. Iata cateva idei pentru preparate cu capsuni:

1. Smoothie-uri
In mod evident, capsunile sunt delicioase atunci cand sunt transformate intr-un smoothie. Adauga si o jumatate de banana alaturi de ele, in blender, si obtii un smoothie dulce, numai bun. Daca preferi ceva mai usor si racoritor, combina capsunile cu apa si gheata, putin suc de lamaie. Daca simti nevoia sa indulcesti, adauga putin zahar.

2. Clatite
Nu doar gemul de capsuni este potrivit pentru clatite, ci si capsunile intregi. Umple-le cu altceva in afara de gem, cum ar fi o crema de branza dulce, apoi adauga capsuni taiate marunt. Le poti amesteca in crema de branza, apoi poti orna farfuria cu inca niste capsuni, de data asta taiate mai mare.

3. Salate
Poate suna ciudat, dar capsunile sunt excelente in salatele racoritoare, de primavera. Ele se potrivesc foarte bine cu spanacul, dar si cu varza. In ceea ce priveste sosul, poti alege o vinaigrette cu putin susan. Adauga si cateva migdale, pentru o salata satioasa si delicioasa.



4. Sosuri
Nu vei folosi capsunile in sosuri, ci le vei transforma chiar pe ele intr-un sos. Pune-le la fiert cu putin suc de lamaie si o lingura de zahar, pana capata consistenta unei supe. Apoi serveste acest sos peste clatite sau alt desert. Pentru un sos mai fin, pune capsunile in blender, apoi strecoara-l ca sa scapi de seminte.

5. Prajituri
Prajiturile cu capsuni sunt delicioase si arata foarte bine, datorita culorii vii pe care o dau aceste fructe oricarui preparat. Capsunile pot fi folosite pentru a orna o tarta simpla, cu crema de vanilie, dar si in prajituri mai complexe. Foloseste o reteta de incredere pentru prajitura cu fructe si inlocuieste acele fructe cu capsunile.

Autor:  Andreea Utza