Site coolinaria.ro

Cum sa-ti reinventezi orezul


Cum sa-ti reinventezi orezul Orezul este foarte usor de gatit, insa atunci cand este mancat simplu, nu are un gust prea spectaculos. De aceea, e important sa stii sa-l pregatesti, pentru a fi cat mai aromat si delicios. Iata cateva trucuri pe care le poti folosi pentru a face un orez mai interesant si mai bun:

1. Fierbe orezul in supa
In loc sa fierbi orezul in apa, foloseste o supa facuta de tine. Fierbe cateva legume si foloseste zeama pentru orez. Este o metoda buna prin care dai mai multa aroma, fara sa adaugi si calorii sau grasimi.

2. Legume
Nu stii ce ingrediente sa mai adaugi in orez? Nu uita de legume! Sunt sanatoase si sarace in calorii, deci nu vei ruina o masa cu potential sanatos. Poti folosi ceapa, ardei, rosii, broccoli si multe altele. Nu exista o regula, daca iti place o anumita leguma, o poti servi si in orez.

3. Ierburi
Atat ierburile proaspete cat si cele uscate pot readuce la viata o mancare, fara sa-I adauge grasimi sau sodium. In functie de gustul pe care urmaresti sa-l obtii, alege condimentele care se potrivesc. De exemplu, daca mergi pe un aroma spaniola, foloseste oregano. Pentru putin spirit asiatic, adauga ghimbir.



4. Toppinguri
Exista o multime de toppinguri la care e posibil sa nu te fi gandit pana acum. Mazarea este un ingredient excelent pentru orez. Parmezanul poate fi presarat deasupra orezului, dar nu numai, poti folosi orice branzeturi prefer. Nu uita de nuci sau seminte, caci arahidele prajite si nucile caju se potrivesc foarte bine cu orezul. Nici sosurile nu sunt de ignorat. Incearca un orez cu sos pesto.

5. Fructe
Da, ai citit bine. Orezul poate fi mancat si cu fructe, ca un desert satios si mult mai sanatos decat o ciocolata. Poti prepara o budinca din orez, folosind atat fructe proaspete (precum merele), cat si fructe confiate (merisoare, stafide sau caise).

Autor:  Andreea Utza