Site coolinaria.ro

Amestecurile de condimente nu sunt sanatoase


Amestecurile de condimente nu sunt sanatoase Probabil ca ai cateva amestecuri de condimente, pe care le folosesti frecvent pentru a adauga gust preparatelor tale. Totusi, afla ca acestea nu sunt tocmai sanatoase, din diverse motive:

1. Contin glutamat de sodiu
Glutamatul de sodiu este un aditiv alimentar, adaugat in multe dintre mixurile de condimente existente pe piata. Acesta este periculos si poate duce la inflamatii, migrene, obezitate si distrugerea celulelor.
Acest aditiv se ascunde in spatele multor denumiri, precum proteina hidrolizata, caseinat de sodiu, extract de drojdie sau proteina texturata. Nici macar ambalajele pe care este specificat ca produsul nu contine glutamat de sodiu nu sunt complet sincere. Alimentul poate sa nu contina glutamat adaugat, dar asta nu inseamna ca nu contine deloc.

2. Sare
Pe langa glutamatul de sodiu, amestecurile de condimente pot contine si sare in exces. Probabil ca ai observant ca atunci cand folosesti aceste condiment, nu mai ai nevoie de sare. Un continut ridicat de sodium nu va face deloc bine organismului, asa ca e mai bine sa eviti aceste mixuri.



3. Zahar
Zaharul adaugat nu este o noutate, deoarece il putem gasi in multe alimente. Dar asta nu inseamna ca este bun. Tine minte sa verifici intotdeauna lista de ingrediente. Daca zaharul este pe primele locuri, e mai bine sa nu cumperi acel amestec.

4. Prepara condimentele acasa
E atat de simplu sa-ti faci singur amestecurile, incat ar fi pacat sa nu incerci. Cumpara ce ierburi doresti, lasa-le la uscat apoi marunteste-le si amesteca-le. De asemenea, le poti cumpara direct uscate, de la magazinele naturiste. Tot ce mai ai de facut apoi, este sa le amesteci intr-un borcan, pe care sa il tii mereu la indemana, cand gatesti.

Autor:  Andreea Utza