Site coolinaria.ro

Ce sa gatesti cu ouale fierte


Ce sa gatesti cu ouale fierte Ouale fierte sunt foarte bune si mancate simple, la micul dejun sau la pranz, insa acestea pot fi folosite in multe retete. Daca ti-e pofta de oua fierte, insa te-ai saturat sa le mananci goale, incearca ideile urmatoare.

1. In sandwich-uri
Ouale fierte sunt perfecte pentru a fi integrate intr-un sandwich. Tot ce trebuie sa faci este sa te decojesti si sa te tai in feliute mai subtiri. Apoi, combina-le cu ce ingrediente doresti. Ele se potrivesc foarte bine cu mustarul, ceapa, salata sau rosiile.

2. In salate
Cateva felii de oua fierte vor adauga aroma dar si beneficii nutritionale salatei tale. Taie ouale in sferturi, apoi adauga-le intr-o salata cu cartofi fierti, rosii, castraveti si masline. De asemenea, merg foarte bine in salatele cu paste sau in cele cu cereal integrale.

3. Oua umplute
Ouale umplute se fac simplu si sunt delicioase, ar fi pacat sa nu incerci sa le pregatesti. Daca nu-ti place sa folosesti maioneza, nu e nicio problema, poti incerca cu iaurt sau smanatana, sau poti sari peste acest pas si poti amesteca galbenusurile doar cu mustar si alte ingrediente. De exemplu, poti folosi ciuperci taiate marunt si putin patrunjel.



4. Intr-un stir-fry
Nu e de mirare ca bucatarii chinezi prepara multe retete cu ou. Daca ti-e pofta de un preparat cu specific asiatic, incearca in stir-fry in care sa adaugi si cateva felii de ou fiert. Adauga-l la final, cand mai ai putin si iei tigaia de pe foc sau pune-le cand servesti mancarea. Nu le pune la gatit de la inceput, pentru ca vor capata o textura neplacuta.

5. Oua murate
Iti poti pregati singur solutia pentru murat. Trebuie doar sa incalzesti putin otet, apa, zahar si niste condiment. Toarna acest amestec peste oua, cat inca este cald, apoi pastreaza totul intr-un recipient inchis

Autor:  Andreea Utza