Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti penne ca la carte


Cum sa gatesti penne ca la carte Pennele, acele paste tubulare, sunt printre cele mai cunoscute tipuri. Ele sunt gatite bine atunci cand isi mentin forma si au o textura potrivita, nici prea moale, nici prea crocanta. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa gatesti pennele perfecte.

1. O oala cat mai mare
Foloseste intotdeauna o oala mare. Pentru a fierbe cum trebuie, pennele au nevoie de multa apa si spatiu, ca sa nu se lipeasca intre ele. Intr-o oala mica nu vor avea nici spatiu, dar nici destula apa. Tine cont ca ele isi vor dubla dimensiunile dupa fierbere, deci calculeaza-ti portiile in functie de acest fapt.

2. Apa rece
Intotdeana se foloseste apa rece, niciodata calduta sau fierbinte. De asemenea, daca apa ta contine impuritati, atunci isi va transfera gustul si catre paste, asa ca ai grija sa iti filtrezi apa cat mai bine. Motivul pentru care apa ar trebui sa fie rece este pentru ca nu va mai colecta atat de multe impuritati, precum rugina de pe teava.



3. Sare
Nu uita niciodata de sare. Tine minte, totusi, sa nu o adaugi niciodata inainte ca apa sa clocoteasca. Exista doua motive pentru a tine cont de acest sfat. In primul rand, apa nesarata fierbe mai rapid decat cea sarata, iar, in al doilea rand, sarea se dizolva in apa fierbinte. Daca o pui in apa rece aceasta se va depune pe vasele tale.

4. Adauga pennele
Adauga toate pennele odata, deoarece vrei ca ele sa fiarba uniform. Nu uita sa dai focul mai puternic, pentru ca acestea sa fiarba cat mai repede. De asemenea, apa fierbinte nu incurajeaza lipirea pastelor, deci este in interesul tau ca ea sa fie clocotita.

5. Amesteca la inceput
Amesteca doar la inceput, imediat dupa ce ai pus pastele in apa. Acest fapt va preveni lipirea pastelor intre ele sau de fundul vasului.  

Autor:  Andreea Utza