Site coolinaria.ro

Ultimele pregatiri pentru Paste


Ultimele pregatiri pentru Paste Mai sunt doar cateva zile pana la Paste, iar gospodinele deja s-au apucat de treaba. Sunt atat de multe lucruri de facut, incat e greu sa tii pasul. Presupunand ca ai terminat deja curatenia, iata care sunt urmatoarele pregatiri de care trebuie sa te ocupi.

1. Noteaza meniul complet
Probabil ca stii deja, in mare, ce o sa mancati la masa de Paste. Insa, e bine sa-ti notezi meniul complet si sa tii cont si de preferintele invitatilor si ale familiei. In plus, asa poti vedea daca-ti lipseste vreun ingredient pentru ceea ce ti-ai propus sa gatesti. Mai bine sa-l descoperi acum, decat in ultima secunda.

2. Activitati pentru copii
Daca o sa ai copii la masa, e bine sa te asiguri ca vor avea ce sa faca. Ei se plictisesc repede, deci, dupa ce vor manca, vor vrea sa se joace. Pregateste surprize si cadouri pentru ei, fie ca e vorba de dulciuri sau activitati care sa-i tina ocupati.

3. Cumpara alimentele perisabile
Unele ingrediente pentru masa de Paste nu pot fi cumparate cu prea mult timp inainte, deoarece se pot strica. Acum e momentul sa mergi sa le iei, deoarece nu mai e mult timp si le vei folosi curand.



4. Decoreaza-ti casa
E important ca spiritul sarbatorii sa se resimta in toata casa, nu doar pe masa de Paste. Incepe sa decorezi subtil si elegant, cu elemente mici, dar de efect. Cumpara flori proaspete, pentru ca Pastele e o sarbatoare a primaverii. Nu uita de ouale incondeiate si de servetelele cu iepurasi.

5. Duciuri
Supermarketurile sunt pline acum de bomboane si figurine de ciocolata, speciale pentru Paste. Mai ales daca ai copii invitati la masa, e bine sa fii pregatit cu cat mai multe si mai diversificate. Acestia iubesc iepurasii din ciocolata, dar si ouale cat mai colorate.

Autor:  Andreea Utza