Site coolinaria.ro

5 greseli atunci cand faci cuscus


5 greseli atunci cand faci cuscus Atunci cand vine vorba de gatit o garnitura, exista destul de multe optiuni mai usor de facut decat cuscus. Totusi, atunci cand este gatit bine, el este delicios si chiar rapid - poate fi facut in doar 5 minute!
Iata principalele 5 greseli pe care sa le eviti, pentru a obtine un cuscus perfect:

1.Nu alegi cuscus integral
Chiar daca cuscusul arata la fel ca cerealele, el este, de fapt, o pasta. Asigura-te ca alegi unul integral, deoarece vei adauga mai multe fibre in dieta ta. Cand mergi la supermarket, citeste bine ambalajul, inainte de a-l cumpara.

2. Nu folosesti proportia corecta de apa
Chiar daca, dupa cum am spus, cuscus sunt paste, ele se gatesc mai degraba ca niste cereale. Nu poti sa trantesti o cana de cuscus in apa clocotita si sa astepti sa fiarba. Ai grija sa folosesti proportia corecta de apa si graunte, adica o ceasca de apa la 2/3 cuscus.



3. Adaugi cuscusul prea devreme
Cuscusul pe care il gasim la supermarket este deja pregatit. Asta inseamna ca nu mai trebuie sa-l gatesti prea mult, asta fiind unul dintre avantajele lui. Totusi, el chiar are nevoie de 5 minute in apa foarte fierbinte (nu clocotita) pentru a capata consistenta dorita. Dupa ce apa a clocotit, ia-o de pe foc si abia apoi adauga cuscusul.

4. Nu-l lasi destul timp la gatit
Acele graunte mititele au nevoie de timp pentru a se inmuia. Asigura-te ca oala este acoperita pentru a capta aburii din apa fierbinte. Altfel, risti sa nu gatesti destul cuscusul, iar acesta va deveni fie gumos, fie mult prea crocant.

5 . Uiti sa-l umfli
Ultimul pas, inainte de a servi cuscusul este sa il umfli putin cu o furculita, la fel cum ai face cu orezul. Dupa ce s-a umflat, el poate fi destul de dens. Ca sa-l ajuti, ia o furculita si trece-o prin el, distrugand cocoloasele formate.

Autor:  Andreea Utza