Site coolinaria.ro

De ce sa mergi la un nutritionist


De ce sa mergi la un nutritionist Sa mananci sanatos si corect poate deveni o adevarata provocare, cu toate dietele si sfaturile pe care le vezi pe internet si la televizor. Cel mai bine este sa apelezi la sfatul unui nutritionist, care te poate ajuta sa iei cele mai bune decizii in ceea ce priveste alimentatia ta.
Iata doar cateva dintre beneficiile pe care ti le poate aduce discutia cu medicul nutritonist:
1. Te vei consulta cu un specialist
Oricine se poate numi nutritionist, insa un medic acreditat este cea mai buna alegere pe care o poti face. Mergi la medicul de familie si roaga-l sa-ti recomande un astfel de doctor sau intreaba-ti prietenii si cunostintele. E foarte important sa gasesti un medic specialist si nu pe cineva care doar pretinde sa cunoasca problemele de nutritie. Doctorul iti va oferi sfaturi si tratamente profesionale si care vor da rezultate.

2. O dieta personalizata
Vei uita de dietele esuate, gasite pe internet. Un medic nutritionist iti va crea o dieta personalizata, care va fi perfecta pentru tine si stilul tau de viata. Acesta iti va cunoaste starea de sanatate, mancarurile preferate, obiceiurile alimentare dar si stilul de viata (sedentar sau activ).

3. Te va ajuta in lupta cu bolile
Daca ai colesterolul mare, tensiunea crescuta, suferi de diabet sau cancer, e destul de greu sa stii ce ar trebui sa mananci. Un medic nutritionist se poate uita pe rezultatele analizelor tale si va sti exact care sunt alimentele cele mai bune pentru tine.



4. Controlul alergiilor si intolerantelor
Dietele pe care le auzi la televizor nu tin cont de alergii sau intolerante, de aceea nu pot fi tinute de oricine. Un medic nutritionist iti va stii toate sensibilitatile si va tine cont de aceasta cand iti va crea o dieta adecvata. Iti va spune ce alimente sa eviti, dar si cu ce sa le inlocuiesti, pentru ca mancarea ta sa nu devina lipsita de arome.

5. O dieta care chiar functioneaza
Dietele rapide si care te infometeaza par sa fie solutii bune pentru a slabi intr-un timp scurt, dar nu este deloc asa. Daca te vei consulta cu un nutritionist, el iti va crea un plan alimentar pe care il poti tine pe termen lung, fara sa-ti dauneze ci sa-ti aduce multiple beneficii pentru silueta si sanatate.

Autor:  Andreea Utza