Site coolinaria.ro

Secretele gatitului cu vin


Secretele gatitului cu vin Daca ai cateva sticle de vin, primite cadou sau cumparate la promotie, si nu stii ce sa faci cu ele, e timpul sa le folosesti in retetele tale. Vinul este un inlocuitor excelent pentru grasime, deoarece atunci cand o scoti, trebuie sa pui altceva in loc, care sa pastreze textura si aroma. Iata cateva moduri prin care poti integra vinul in retetele tale.

1. Pentru peste
Pestele prajit si consumat cu sosuri grele, pe baza de maioneza, nu este tocmai o idee sanatoasa. O metoda prin care poti sa adaugi mai multa aroma, fara grasime, este sa pui vin. Il poti adauga in tigaie cand pestele inca fierbe, sau il poti stropi cu 1-2 linguri inainte de a-l baga la cuptor.

2. In marinate
Vinul este un ingredient acid, care ajuta in preparatele cu carne. In plus, are o aroma placuta, care se va transfera in preparatul tau. O marinata pe baza de vin va pastra carnea moale si ii va da o textura excelenta si un gust bun.

3. Ajuta la fiert
Adauga vin in mancarurile pe care trebuie sa le fierbi sau pe care le faci la cuptor. Daca fierbe alaturi de mancare, vinul adauga savoare si va face orice aliment mai moale si mai gustos.



4. Poate fi folosit chiar si la prajituri!
Pentru unele tipuri de prajituri, e chiar mai bine sa folosesti vin, in loc de grasime. Nu doar ca vei obtine un chec mai light, dar vinul va adauga si o noua aroma.

5. Joaca-te cu aromele vinului
Vinul poate avea diferite arome, pe care s-ar putea sa nu le sesizezi imediat. Iata ce alimente trebuie sa se regaseasca in mancarurile tale, pe care le vei imbogati cu putin vin. Acestea sunt gusturile care vor fi cel mai bine scoase in evidenta.

Cu vin alb: pepene galben, mere, pere, citrice, vanilie, caramel, masline, ciuperci
Cu vin rosu: fructe de padure, piersici, prune, cirese, portocale, ciocolata si cafea

Autor:  Andreea Utza