Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru prajituri mai sanatoase


Sfaturi pentru prajituri mai sanatoase Toata lumea iubeste dulciurile, iar cele facute in casa sunt delicioase si pot fi mult mai sanatoase decat cele cumparate. Totusi, ca sa poti face prajituri cat se poate de sanatoase, ai nevoie de cateva trucuri si sfaturi. Iata cateva dintre acesta.

1. Sari peste glazura
Atunci cand elimini glazura din prajiturile tale, scapi de o multime de calorii in plus. Asta deoarece nu mai folosesti atat de mult zahar si unt. Daca vrei ca prajitura ta sa fie frumoasa, atunci foloseste putin zahar pudra sau, daca este o prajitura cu fructe, orneaz-o cu si mai multe fructe proaspete.

2. Inlocuieste grasimile
Grasimile necesare in prajituri pot fi inlocuite cu piure de fructe. Acesta poate fi folosit in locul untului sau uleiului dintr-o reteta. Va ajuta pentru legarea compozitiei si va pastra aluatul umed si pufos. Un exemplu foarte bun este piureul de banane.

3. Foloseste faina integrala
Pentru prajiturile cu fructe, faina integrala poate inlocui o parte sau chiar toata faina alba pe care o folosesti. Ea contine mai multe fibre si ii va da prajiturii tale un gust mai bogat, dar si mai multe beneficii nutritionale.



4. Alte inlocuiri sanatoase
Ca sa tai cat mai multe calorii, e bine sa gasesti cat mai multi inlocuitori sanatosi. De exemplu, zaharul poate fi inlocuit cu piure de mere, untul poate fi inlocuit cu ulei (sau cu piure de banane sau prune).

5. Pentru prajiturile cu ciocolata
Atunci cand faci un tort sau o prajitura cu ciocolata, asigura-te ca folosestei ciocolata neagra, de buna calitate. Pe langa faptul ca va contine mult mai putin zahar, va avea si beneficii pentru sanatatea ta. Alege o ciocolata cu cel putin 70% cacao.

Autor:  Andreea Utza