Site coolinaria.ro

Iaurtul iti poate distruge dieta


 Iaurtul iti poate distruge dieta Iaurtul poate fi un aliment foarte sanatos, ideal pentru o dieta. Insa, exista mici greseli care il pot transforma intr-o adevarata bomba calorica, plina de zahar, care va incetini efectele regimului tau. Iata care sunt acestea:

1. Te concentrezi doar pe calorii
Intr-o dieta e destul de important sa numeri cate calorii consumi, insa nu lasa asta sa fie principalul motiv pentru care alegi un anumit iaurt. Multe dintre cele sarace in calorii nu contin destule proteine. Mai bine alege unul cu mai multe calorii, dar mai bogat in proteine, ca sa te mentina satul pana la masa urmatoare.

2. Nu-ti masori portiile
Galetusele cu iaurt reprezinta o modalitate excelenta de a face economii inteligente. Insa, atunci cand iei din el, ai grija sa masori portia. Nu lua la intamplare, pentru ca risti sa mananci mai mult decat ar trebui. Tine cont si ca vei adauga cateva fructe, asa ca lasa loc pentru ele.

3. Adaugi prea multe topping-uri
E o idee foarte buna sa cumperi iaurt simplu si sa adaugi tu toppinguri sanatoase, precum fructele proaspete, nucile si semintele. Totusi, trebuie sa ai grija sa nu exagerezi cu acestea. Daca mananci iaurtul ca pe o gustare, atunci nu trebuie sa aiba mai mult de 200 de calorii. Asta inseamna o ceasca de iaurt, o ceasca de fructe si poate cateva nuci. Daca-l mananci la micul dejun, atunci poti adauga si o portie de cereale si una de fructe.



4. Alegi iaurt degresat
Iaurtul degresat poate parea o alegere buna pentru dieta, insa acesta poate compensa lipsa grasimilor prin zahar. Orice iaurt contine zahar in stare naturala, dar unele contin foarte multi indulcitori daunatori. Verifica eticheta: daca pe aceasta sunt trecute mai mult de 18 grame de zahar per portie, ar fi mai bine sa alegi alt iaurt.

5. Faci abuz de probiotice
Ai auzit ca probioticele sunt sanatoase si ca ajuta in dietele de slabit, iar acum faci abuz de iaurt, din aceasta cauza. Totusi, nu te lasa pacalit de orice eticheta pe care scrie ca alimentul contine probiotice. Acest lucru nu-l face automat sanatos. Verifica intreaga lista de ingrediente, inainte sa cumperi un iaurt.

Autor:  Andreea Utza