Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru ciuperci la gratar


 Sfaturi pentru ciuperci la gratar Ciupercile sunt delicioase si sunt legumele perfecte pe care sa le adaugi la orice combinatie pe gratar. Cand sunt gatite, se potrivesc perfect si adauga aroma oricarui tip de friptura sau pui la grill. Iata cateva sfaturi despre cum sa gatesti ciuperci pe gratar.

1. Pregateste-le
Pune-le pe un servetel si preseaza-le pentru a le curata dar si pentru a absorbi excesul de apa din ele. Cand le pui pe grill, trebuie sa fie uscate, ca sa nu faci mizerie.

2. Marineaza-le
Pentru o masa copioasa, adauga si niste ceapa, usturoi sau otet. Ca sa marinezi ciupercile exista doua metode: Le poti pune in congelator, intr-o punga sau intr-un container apoi adaugi acolo uleiul. O alta metoda este sa le ungi cu putin ulei de masline, cu ajutorul unei pensule de bucatarie. Lasa-le o ora pana sa le pui pe gratar.

3. Tine cont de tipul de ciuperci
Gandeste-te intotdeauna la dimensiunile ciupercilor, atunci cand le cumperi. Cele mari pot fi facute foarte usor la gratar, iar pe cele mai mici le poti face frigarui si le poti pune pe gratar pentru a obtine un preparat uniform.



4. Caldura
Niciodata nu trebuie sa pui ciupercile pe un gratar incins. Acesta trebuie sa fie incalzit pana pe la jumatatea capacitatii lui maxime, abia apoi poti pune ciupercile. Gateste-le pentru 10 – 15 minute in functie de marime. Intoarce-le des pentru a le face pe toate partile, iar pentru a evita lipirea acestora poti folosi o pensula de bucatarie cu care sa le ungi cu ulei.

5. Alternative la marinat
Ca sa nu le lasi prea mult la marinat, putin ulei si niste sare vor fi de ajuns pentru a adauga gustul si textura de care ai nevoie. De asemenea, mai poti adauga niste unt sau sos de soia imediat dupa ce sunt gata, deci nu trebuie sa exagerezi cu prea multe condimente.

Autor:  Andreea Utza