Site coolinaria.ro

4 mancaruri interzise la dieta


4 mancaruri interzise la dieta Nicio dieta de slabit nu trebuie sa fie restrictiva intr-un mod daunator sau sa te infometeze, insa exista cateva reguli generale, referitoare la alimentele care ajuta si cele care mai mult te trag inapoi. Iata care sunt principalele mancaruri care nu au ce cauta intr-o dieta de slabit.

1. Zaharul alb
Zaharul alb este plin de calorii care iti vor sabota cu usurinta orice dieta si iti vor declansa dependenta. Stii ca atunci cand mananci ceva dulce, cu siguranta vei mai pofti la ceva, peste cateva ore. Dependenta de zahar se datoreaza starii de bine pe care ne-o da acesta. Dupa ce am mancat zahar, ne simtim energici, dar aceasta energie dispare curand, iar pofta de dulce apare din nou. Totusi, zaharul nu contine vitamine sau minerale, ci doar calorii goale. Ai grija la zaharul ascuns prin diferite alimente, care ti se par sanatoase. Tine minte sa verifici mereu etichetele, inainte sa cumperi anumite produse.

2. Alcoolul
Alcoolul ajuta la eliberearea hormonului numit cortizol, care distruge masa musculara si retine grasimea. Pierderea muschilor incetineste metabolismul si faciliteaza depunerea kilogramelor in plus. Mai mult decat atat, alcoolul cauzeaza scaderea testosteronului la barbati, un hormon care ajuta la arderea grasimilor. Bauturile alcoolice dezhidrateaza corpul, care are nevoie de lichide pentru a putea construi masa musculara si pentru a arde grasimi. Doua pahare de vodka pot incetini metabolismul cu pana la 73% la suta.



3. Mancarurile prajite
Desi uneori pot parea o optiune buna si rapida, mancarurile prajite nu sunt deloc sanatoase. Cartofii prajiti, pe care toata lumea ii iubeste, se afla pe primul loc din randul acestor alimente. Acest lucru se datoreaza faptului ca e foarte usor sa intrecem masura si sa consumam o portie mai mare decat ar trebui. In plus, sosurile de tip maioneza sau ketchup, pe care le adaugam peste cartofi, sunt si ele pline de zahar si grasimi nesanatoase.

4. Alimentele procesate
Acestea sunt pline de calorii si foarte sarace in nutrienti. Aici vorbim despre mancarurile care se ”prepara” la microunde sau care nu trebuie decat dezghetate. Ele sunt bogate in sodiu, fapt ce dauneaza dietei tale.

Autor:  Andreea Utza