Site coolinaria.ro

Alimente pe care le tii in frigider desi nu ar trebui


 Alimente pe care le tii in frigider desi nu ar trebui Viata moderna si tehnologia ne ajuta sa conservam mai bine alimentele. Totusi, exista cateva alimente care nu trebuie puse niciodata la rece, pentru ca li se va schimba gustul. In cel mai rau caz, frigiderul va altera calitatea alimentelor pe care vrei sa le pastrezi. Iata cateva alimente care nu ar trebui sa fie niciodata puse in el.

1. Rosiile
Cu siguranta nu-si au locul la rece pentru ca isi vor pierde gustul. Temperaturile scazute vor opri coacerea rosiilor si in felul acesta gustul lor va avea de suferit. Pe langa acestea, chiar si textura lor va capata un aspect diferit. Cel mai bun loc in care sa-ti pastrezi rosiile este pe masa din bucatarie, intr-un bol de sticla.

2. Cartofii
Exista o confuzie atunci cand vine vorba de cartofi, deoarece ei trebui sa fie tinuti intr-un loc racoros, dar nu rece. Cand sunt tinuti la frigider, amidonul din cartofi este transformat in zahar mult mai repede decat de obicei. Incearca sa pui cartofii intr-o punga de hartie intr-un loc racoros si ferit de razele solare. Tine cont, totusi, ca am spus o punga de hartie, deoarece aceasta va mari cantitatea de aer pe care o pot primi, ceea ce va incetini procesul de deteriorare.

3. Usturoi
Usturoiul are exact aceeasi problema ca si cartoful. Ar trebui sa il depozitezi intr-un loc racoros si ferit de lumina.



4. Ceapa
Zeama din ceapa o va face moale si va mucegai daca o vei tine la rece. In schimb, aceasta ar trebui depozitata intr-un loc uscat, racoros si ferit de soare. In acest caz, trebui sa stii ca nu e bine sa pastrezi ceapa in acelasi loc in care ai cartofii, deoarece, tinute impreuna, se vor deteriora mai rapid.

5. Painea
Una din cele mai mari greseli in incercarea de a-ti tine mancarea proaspata este sa pui painea in frigider. Acest obicei iti va usca painea foarte repede, asa ca mai bine o pui pe tejghea. In general, painea pe care ai de gand sa o mananci in urmatoarele 4 zile ar trebui sa fie deja taiata si gata sa fie mancata, iar restul pusa in congelator.

Autor:  Andreea Utza