Site coolinaria.ro

Poti slabi cu iaurtul grecesc?


Poti slabi cu iaurtul grecesc? Iaurtul grecesc este plin de nutrienti si probiotice care-ti vor ajuta tractul digestiv. De asemenea, astfel de iaurturi iti vor aduce si o multime de beneficii pentru sanatate. Totusi, ele nu iti vor garanta faptul ca vei slabi dupa ce le consumi, pentru ca numarul caloriilor pe care le mananci zilnic vor avea mai mult de spus.

1. Inainte de masa
Iaurturile ar trebui sa fie mancate inainte de masa pentru a maximiza efectul lor. Un studiu a aratat ca un grup de subiecti ce mananca un iaurt si o salata de legume cu 15 minute inainte de masa sunt mai slabi decat cei ce mananca aceste mancaruri impreuna cu felul principal si nu separat. De asemenea, cei ce au mancat iaurt au avut un nivel mai scazut de colesterol si o tensiune arteriala mai mica.

2. Calorii
Numarul caloriilor din iaurt depinde foarte mult de sortimentul pe care il alegi. Un iaurt light va avea mereu mai putine calorii decat unul cu fructe sau cu vanilie. Cel grecesc are cele mai multe calorii. Este recomandat ca, atunci cand vrei sa slabesti jumatate de kilogram pe saptamana, sa reduci numarul caloriilor cu 500 in fiecare zi.



3. Proteine
Proteinele si calciul te vor ajuta si ele in reducerea greutatii. Proteinele sunt gasite cu preponderenta in iaurturile grecesti, care, in general, contin 12 grame pe portie. Acestea te vor ajuta sa te simti mai plin si nu vei avea nevoie de atat de multe mese dupa ce il consumi.

4. Probleme
Cu exceptia iaurturilor light, celelalte sortimente au in general foarte mult zahar. O portie de iaurt cu gust de vanilie contine 17 grame de zahar, iar unul de iaurt grecesc contine 21. Cele light au doar 6 grame, si poti gasi si iaurt grecesc light, care va avea destule proteine dar fara adaosul inutil de zahar.

Autor:  Andreea Utza