Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru negrese reusite


Sfaturi pentru negrese reusite Negresele sunt prajituri delicioase, pline de ciocolata. Ele nu sunt greu de facut, insa, ca in cazul oricarui alt desert, trebuie sa respecti cateva reguli de baza. Iata care sunt acestea si cum poti obtine negrese reusite de fiecare data.

1. Foloseste oua la temperatura camerei
Daca pui oua reci, s-ar putea sa obtii o textura mai densa decat ti-ai dorit. Si nici nu se vor amesteca la fel de bine. Aminteste-ti sa scoti ouale din frigider cu cel putin jumatate de ora, inainte sa te apuci de negrese.

2. Nu incorpora complet faina
Daca vei amesteca faina pana se incorporeaza de tot, atunci glutenul se va dezvolta prea mult. Asta inseamna ca negresele tale vor fi dense si gumoase. In schimb, amesteca faina pana cand raman cateva cocoloase in aluat.

3. Verifica inainte de timpul precizat
Atunci cand pui prajiturile la cuptor, ai foarte multe variabile de luat in calcul, de la tipul de tava pe care o folosesti, pana la temperatura. Verifica negresele macar cu cinci minute inainte de timpul precizat de reteta. Chiar si doua minute in plus pot ruina o prajitura.



4. Ia in considerare tipul de tava
Dupa cum am mentionat anterior, pana si tipul de tava influenteaza timpul de coacere al prajiturilor. Daca folosesti o tava din metal, ele se vor gati mai repede. Daca ai una de sticla, atunci negresele vor fi gata mai greu.

5. Foloseste hartie de copt
Hartia de copt poate fi un ajutor foarte bun atunci cand faci prajituri si nu trebuie niciodata sa uiti de ea. Va preveni lipirea prajiturilor de fundul tavilor, si iti va fi si mai usor sa le scoti.

6. Ai rabdare
Negresele miros minunat si arata foarte bine cand sunt abia scoase din cuptor. Oricat de tentante ar fi, abtine-te din a le gusta. Asteapta pana cand se racesc, deoarece abia atunci textura si gustul lor s-a definitivat.

Autor:  Andreea Utza