Site coolinaria.ro

Pizza la dieta


Pizza la dieta O multime de oameni adora pizza si nici nu ar avea cum sa fie altfel. Ea nu este chiar mancare de tip fast food, dar acest lucru depinde in mare parte de felul in care o prepari. Iata cateva sfaturi despre cum ai putea modifica pizza obisnuita, pentru a te putea bucura de ea chiar si la dieta.

1. Toppingurile
Toppingurile sunt o parte importanta din pizza, asa ca trebuie sa le acorzi multa atentie. Adauga cat mai multe legume pentru ca nu vor contine nici grasimi si nici prea multe calorii, in comparatie cu pepperoni sau bacon. Pentru a adauga nutrienti poti pune ceapa, rosii, ardei, broccoli sau orice contine vitamina A, C si o multime de fibre.

2. Crusta
Fiecarui om ii place o crusta bogata si plina cu cascaval, dar aceasta are de obicei o multime de calorii inutile. Ar fi bine sa alegi intotdeauna o crusta subtire deoarece contine cu 50 pana la 100 mai putine calorii decat un blat normal.

3. Mozarella
Daca vrei neaparat un fel de branza pe pizza ta, atunci cel mai bine este sa alegi mozarella pentru a inlocui alte sortimente care vor avea mult mai multe grasimi si mai multe calorii.



4. Blatul
Cauta un blat facut din grau integral. Din ce in ce mai multe restaurante ofera aceasta optiune, care iti va asigura mai multi nutrienti si fibre fara a schimba gustul prea mult. Daca o faci acasa, atunci cu siguranta ai putea sa incerci un astfel de blat.

5. Cina
Nu consuma o pizza pe post de cina. Daca o vei manca atat de tarziu, te va poate face sa adormi mai greu, va cauza indigestii (in special atunci cand te asezi in pat imediat dupa ce o consumi), si poate fi motivul pentru care te simti balonat a doua zi.

Autor:  Andreea Utza