Site coolinaria.ro

Beneficiile cimbrului


Beneficiile cimbrului Cimbrul face parte din aceeasi familie ca menta. Este folosit intr-o multime de retete si are pana la 400 de subspecii. De asemenea, are un gust care poate fi distins foarte usor si era cunoscut chiar si in Egiptul Antic. Mai este folosit si in scopuri medicale, in tratarea acneei si problemelor cu tensiunea arteriala. Iata cateva dintre beneficiile cimbrului:

1. Acnee
Daca te-ai saturat de tratamentele medicale pline de chimicale, atunci ai putea sa incerci cimbrul, deoarece are proprietati antibacteriene si poate avea un viitor in batalia impotriva acneei. Cand aceasta planta este inmuiata in alcool pentru cateva zile sau saptamani, se transforma intr-o solutie numita tinctura. Un studiu a aratat ca tinctura este mai eficienta in lupta impotriva cosurilor decat produsele antiacnee.

2. Tensiunea arteriala
Un studiu a aratat ca un mod prin care iti poti reduce tensiunea sau colesterolul este prin a substitui sarea din mancaruri cu cimbru.

3. Tusea
Uleiul esential de cimbru, care este obtinut din frunzele acestuia, este foarte des folosit ca remediu impotriva tusei. Un studiu a aratat ca o combinatie de cimbru si frunze de iedera a atenuat tusea si alte simptome ale bronsitei acute.



4. Imunitatea
Daca ai de gand sa consumi doza zilnica de vitamine atunci vei constata ca nu este atat de usor pe cat pare. Din fericire, cimbrul este plin de vitamina C si este si o sursa foarte buna de vitamina A. Daca ai impresia ca vei raci, cimbrul iti poate ameliora simptomele.

5. Dezinfectii
Mucegaiul este foarte raspandit si este un poluant periculos ce poate fi gasit in fiecare casa. Uleiul de cimbru este raspunsul ce te poate scapa de concentratiile mai mici de mucegai.

6. Mirosuri placute
Produsele de ingrijire a pielii ce se gasec la majoritatea comerciantilor contin cimbru. Este un antiseptic excelent si este un ingredient comun in produsele de curatare a cavitatii bucale. De asemenea, este foarte popular chiar si in deodorante.

Autor:  Andreea Utza