Site coolinaria.ro

Schimbari in alimentatia de vara


Schimbari in alimentatia de vara Odata cu venirea verii, e timpul sa aducem cateva schimbari in alimentatia obisnuita. Nu e doar o impresie, ci chiar ai nevoi diferite fata de alte anotimpuri. Iata care sunt principalele alimente pe care trebuie sa le introduci in dieta ta de vara:

1. Schimba sursele de energie
Nu e nevoie sa modifici cantitatile de carbohidrati, proteine sau grasimi din dieta ta, ci doar sa schimbi sursele de unde iti iei aceste componente. Odata cu venirea verii, ai la dispozitie multe fructe si legume proaspete, de care ar fi pacat sa nu profiti la maximum. Cumpara intotdeauna alimentele de sezon, deoarece sunt cele mai sanatoase.

2. Iaurt
Deoarece vara preferi mancarurile racoritoare, iaurtul este excelent pentru micul dejun. Inlocuieste lapte cu un iaurt, adauga cereale si fructe proaspete in acesta, pentru a-ti incepe dimineata in forma. In plus, iaurtul te va ajuta sa te mentii in forma.

3. Porumb
Porumbul proaspat este una din elementele esentiale in dieta de vara. Acesta are numeroase beneficii pentru organism, incepand cu protectia impotriva razelor daunatoare are soarelui. De asemenea, ajuta in lupta cu procesul de imbatranire.



4. Rosii
Nu este nicio indoiala: rosiile sunt, si ele, un aliat important in lupta cu razele soarelui. Consumul rosiilor iti ofera extra-protectie, asta inseamna ca iti poti lua adio de la arsurile atat de inconfortabile si dureroase.

5. Fructele de padure
Fructele de padure sunt delicioase si pline de antioxidanti, elemente esentiale pentru un organism sanatos. Le poti consuma simple sau le poti integra in retetele tale. De exemplu, le poti manca la micul dejun, alaturi de un iaurt cu cereale. De asemenea, poti face diverse tarte usoare, de vara, pline de aceste fructe minunate.

Autor:  Andreea Utza