Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru salate de vara


Sfaturi pentru salate de vara Salatele de vara sunt racoritoare si delicioase, ideale pentru pranz sau cina. Daca nu esti un fan al salatelor, inseamna ca ai nevoie de cateva sfaturi, care sa te convinga ca ele pot fi gustoase si sanatoase, in acelasi timp. Iata cateva idei pentru a-ti imbunatati salatele de vara.

1. Adauga proteine
Pentru ca o salata sa se transforme intr-o masa satioasa, e nevoie sa adaugi cateva proteine, pe langa legume. Proteinele nu inseamna doar carne, ci le poti obtine si din legume sau branzeturi. De exemplu, poti adauga o conserva de fasole, alba sau rosie. Tot pentru proteine poti opta pentru cateva bucatele de tofu facut pe gratar sau in tigaie. Daca preferi lactatele, atunci branza degresata este o optiune ideala, la fel si mozarella sau branzeturile din soia.

2. Fa dressinguri mai light
A trecut sezonul rece, in care te bucurai de sosurile greoaie, pe baza de maioneza. A venit vremea sa le inlocuiesti cu dressinguri mai light. Foloseste ulei de masline, deoarece contine grasimi mononesaturate si este foarte bun pentru organism.

3. Nu combina prea multe ingrediente
Este mult mai elegant si mai practic sa faci o salata gustoasa din doar cateva ingrediente. Nu trebuie sa arunci, la gramada, o multime de legume si verdeturi, doar ca sa fie mai consistenta. De exemplu, o salata verde cu sos de iaurt si verdeturi este o alegere foarte buna. De asemenea si o salata de rosii cu putina ceapa si vinegreta.



4. Daca folosesti dressinguri din comert
Desi nu sunt tocmai alegeri bune, daca ai cateva sosuri din comert care iti plac si vrei sa le folosesti in salata, atunci trebuie sa le diluezi putin. Asta inseamna sa amesteci o lingura din sosul respectiv cu o lingura de ulei de masline. Poti dilua si cu suc de mere sau chiar sampanie. Rezultatul va fi mai sanatos decat sosul initial.

5. Adauga paste
Ca sa-ti faci salatele mai satioase, poti adauga paste integrale sau chiar orez brun. Nu numai ca vei creste cantitatea de fibre, dar vei consuma si mai multe vitamine si minerale. Totusi, nu exagera cu cantitatea de paste, ci pastreaza legumele majoritare.

Autor:  Andreea Utza