Site coolinaria.ro

Beneficiile spanacului


Beneficiile spanacului Spanacul are o multime de beneficii pentru organism si, in plus, poate fi consumat in foarte multe feluri si integrat in o multime de retete. Iata cateva dintre beneficiile cele mai cunoscute ale spanacului:

1. Nutrienti
Valoarea nutritionala a spanacului este principala sa calitate. Are foarte putine calorii si in acelasi timp este plin de vitamine, minerale si alti fitonutrienti. De asemenea, aceasta planta este si o sursa excelenta de vitamina K, vitamina A, magneziu, foliti, mangan, fier, calciu, vitamina C, vitamina B2, potasiu si vitamina B6. Pe langa toate acestea, spanacul mai contine si proteine, fosfor, vitamina E, zinc si fibre dietetice. In plus, este o buna sursa de seleniu, niacina si acizi grasi omega-3.

2. Disponibilitate
Un alt beneficiu este faptul ca intotdeauna vei putea gasi spanac in supermarket sau in piata, indiferent de anotimp sau de tara in care te afli. Este foarte usor de gasit si foarte usor de crescut acasa. In plus, este si ieftin.

3. Versatilitate
Spanacul este o planta foarte versatila. Poate fi adaugata la orice salata, sau o poti baga chiar si intr-un smoothie. De asemenea, isi are locul si in mancarurile gatite, ca fel principal sau chiar adaugat in supe. Daca ai de gand sa il fierbi, atunci asigura-te ca nu pui prea multa apa si lasa-l la fiert cat mai putin posibil.



4. Flavonoizi
Iti poti lua portia zilnica de antioxidanti din spanac. Acesta contine flavonoizi, care te vor proteja impotriva radicalilor liberi. Studiile au aratat ca exista cel putin 13 compusi diferiti de flavonoizi care vor actiona impotriva cancerului si al altor boli.

5. Creierul
Studiile au aratat ca un consum adecvat de verdeturi iti va incetini procesul de imbatranire a creierului. Asa ca poti manca spanac pentru a-ti mentine creierul tanar si agil.

Autor:  Andreea Utza